45 millió euróért vesz újabb brazil csodatinit a Real

2018.06.15. 14:19

Hivatalosan is bejelentette a Santos, amit a spanyol sajtóban pár napja már pletykáltak, vagyis hogy a brazil tehetség Rodrygo a Real Madridot választotta.

A spanyol klub viszont legkorábban csak 2019 nyarán kaphatja meg a még csak 17 éves játékost, aki 18 éves koráig nem igazolhat el Brazíliából. Rodrygóért a hírek szerint a Barcelona is versenyben volt egyébként, ők is hajlandóak lettek volna kifizetni a 45 millió eurós vételárat, de a játékos végül a sorban háromszoros BL-győztes csapatot választotta.

A 17 éves, csatárposzton bevethető Rodrygo a legutóbbi két szezonban 12 meccset kapott a brazil első osztályban, a mostani idényben 12 meccsből 10-en játszott, ezeken 5 gólt szerzett eddig.

Az európai szereplésben mérete okozhat majd gondot, még csak 173 centis és 63 kiló, vagyis ha nem nő még sokat, komoly hátrányban lehet a spanyol bajnokság igen termetes védőivel.

Rövid időn belül Rodrygo a második nagy brazil tehetség, akit megszerez a Real, a Flamengo-játékos Vinícius Júnior leigazolását 2017 májusában jelentette be a madridi klub, de mivel még ős sem töltötte be a 18-at (július 12-én lesz nagykorú), ezért még maradt brazil csapatánál.