Cristiano Ronaldo a Juventushoz igazolt

GettyImages-951373722
2018.07.10. 17:38

Kilenc szezon után távozik Cristiano Ronaldo a Real Madridtól, és az olasz bajnok Juventusnál folytatja, jelentette be honlapján a Real Madrid. A sorban hétszer bajnok olasz csapat a transzfer volumenéhez képest egész gyorsan lerendezte az ügyletet, nagyjából két hete kezdtek írni a sajtóban arról, hogy Cristiano Ronaldo az olaszokhoz igazolhat.

A Juventus és a Real Madrid közötti egyezkedés a portugálok kiesése után, C. Ronaldo nyaralásán gyorsult fel, a legnagyobb madridi sportújság, a Marca hamar el is kezdte a búcsúzkodást. Aztán július 10-én a Juventus elnöke, Andrea Agnelli személyesen ment Ronaldóhoz tárgyalni, majd röviddel utána követte a játékos ügynöke, Jorge Mendes is, gyorsan le is zárták a tárgyalást. A Juventus később azt is közölte, hogy a portugál játékos négyéves szerződést kötött, 2022-ig írt alá velük.

Korábban kiderült az is, a Real Madrid – vélhetően okkal – csökkentette Ronaldo kivásárlási árát 1 milliárd euróról 120 millió euróra. Végül az olasz csapat 100+12 millió eurót fizetett érte, az összeg második fele a nevelőkluboknak járó pénz, tehát a Real Madrid 100 milliót kap majd legjobbjáért.

A 33 éves, ötszörös aranylabdás játékos két bajnoki címet, két spanyol kupát, két spanyol szuperkupát, négy Bajnokok Ligáját, két UEFA szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert a Real Madriddal, öt Aranylabdájából négyet a spanyol csapatnál játszva nyert. 2009-es realos bemutatása óta 451 góllal a klub történetének gólkirálya lett.

A Juventus a hírek szerint évi 30 millió eurós fizetést adhat neki, amibe természetesen szponzorok is beszállnak majd.

A Real Madridnál ezzel a komoly átalakulásról szól majd a 2018-as nyár, hiszen előbb a csapatot sorban három BL-győzelemig vezető Zinedine Zidane távozott, majd a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo hagyja ott őket.

Ha csak nem kap extra pihenőt Cristiano Ronaldo új csapatánál, már augusztus 4-én pályára léphet a Real Madrid ellen, a két csapat akkor találkozik ugyanis a Nemzetközi Bajnokok Kupájában (International Champions Cup).

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla