A Real nem engedi el horvát sztárját

2018.07.31. 10:10

Mateo Kovacic, a horvát válogatott játékosa őszinte volt, nem sokkal azután, hogy véget ért az oroszországi világbajnokság a klub edzőközpontjába utazott, hogy találkozzon Julen Lopeteguival, a csapat edzőjével és a játékostársakkal és közölte, szeretné elhagyni a csapatot

Kovacic elsősorban azzal volt elégedetlen, hogy Zinedine Zidane-nál nagyon kevés játékidőt kapott. 21 meccsen átlagosan 47 percet töltött a pályán és csak 10 szer volt kezdő, gólt nem rúgott. A játékostársaknak pedig arról beszélt, hogy nem pillanatnyi felindulásból döntött így, hanem régóta és alaposan átgondolta az egészet.

Hiába kapott valóban ilyen kevés játékidőt, a Madrid szakmai stábja kijelentette, Kovacic nem eladó, független attól, hogy mennyit kínálnak a legkomolyabb kérők: a Manchester City, az AS Roma, a Bayern München.

Minden esetre a hétvégéig még van idejük a feleknek (sőt az átigazolási piac zárásig), Kovacic a szabadsága után, augusztus 5-én kell jelentkeznie és akkor újra átbeszéik a lehetőségeket. Lopetegui korábban elmondta, valamennyi játékosa tiszta lappal indul, elvégzett munka után fogja kialakítani a csapatát.

Munka pedig lesz bőven, az International Champions Cup után jön az európai Szuperkupa, augusztus 15-én az Atlético Madrid ellen, majd négy nappal később pedig a Getafe elleni hazai meccsel indul a bajnokság.

Kovacic 2015-ben érkezett 31 millió euróért az Intertől a Madridba, piaci értékét is e körül taksálja a transfermarkt.de.  • Tippek
  • Bankszámla