Gareth Bale lesz az új Ronaldo a Real Madridban

2018.07.31. 19:37

Számtalan találgatás röppent fel Ronaldo lehetséges utódjáról, amióta a Real Madrid legendás portugálja a Juventushoz szerződött. Hazard, Mbappé és Neymar neve is elhangzott többek között, ám a  Julen Lopetegui, a Real vezetőedzője házon belül oldaná meg a helyettesítést.

Lopetegui szerint ugyanis Gareth Bale képes rá, hogy betöltse a Cristiano Ronaldo helyét. Az edző a madridiak amerikai turnéján adott nyilatkozatában elismerte, hogy Ronaldo a Real Madrid jelenkori történetének egyik legfontosabb alakja, akinek távozásával egyértelműen űr keletkezett a csapatban. Ugyanakkor az eddig egyértelműen Ronaldo mögé szoruló walesi támadóban Lopetegui elég potenciált lát a helyzet megoldásához.

Bale csodálatos játékos, rengeteg kiváló tulajdonsággal. Az ő segítségével betölthetjük ezt az űrt

– mondta a Real kispadján első idényére készülő érkezett szakember, aki az oroszországi világbajnokság előtt két nappal még a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt. Lopetegui kiemelte: a Juventushoz szerződő portugál klasszis távozása "fantasztikus lehetőség" Bale számára, hogy a Real Madridban bizonyítson, és megmutassa páratlan képességeit. 

Lopetegui nyilatkozata azért is fontos jelzés, mert a spanyol sajtó az elmúlt hónapokban arról írt, hogy Bale elvágyódik a Real Madridból, miután nem kap elég játéklehetőséget. Hírbe hozták a Premier League meghatározó klubjai közül a Manchester Uniteddel, valamint volt klubjával, a Tottenham Hotspurrel is.

Lopetegui az ilyesféle feltételezésekkel kapcsolatban nem akart véleményt formálni, illetve cáfolta, hogy Bale esetleges távozásának jelenleg bármilyen valóságtartalma lenne. A walesi szélső 2013-ban igazolt a Realhoz, és bár azóta többször sérülés miatt nem számíthattak rá, gyakran még egészségesen sem volt állandó helye a kezdőcsapatban. A Bajnokok Ligája májusi döntőjében is csereként lépett pályára 1-1-es állásnál, és végül az ő két gólja döntötte el a Liverpool ellen 3-1-re megnyert találkozót.

Ez az eset is azok igazát bizonyította, akik szerint Bale csak akkor tud igazán a képességeinek megfelelően játszani, ha Ronaldo nincs a pályán. Az előttünk álló szezonban végre kiderülhet, hogy hosszabb távon is működik-e ez az elmélet.  • Hírek
  • Lakáshitel