Mbappé lehet a Real nyarának megkoronázása

2018.08.23. 12:45 Módosítva: 2018-08-23 12:45:33

A spanyol sajtó az elmúlt időszakban elég sokat foglalkozott azzal, hogy a Real Madridnak szüksége lenne még egy csatárra, most pedig úgy tűnik, hogy az eddigi nevek helyett egy igazi nagyágyúra is lesz esélye a spanyol csapatnak. Nemsokára döntés születik az UEFA-nál a PSG ügyében, ha pedig kiderül, hogy megsértették a pénzügyi fair play szabályait, akkor kénytelenek lesznek eladni valamelyik sztárjátékosukat – írja az AS.

A PSG ügye elég régóta húzódik már, júniusban le is zárták egyszer, de a La Liga kérésére július elején újra elkezdtek vizsgálódni, augusztus 30-án pedig döntést is hoznak majd. Mbappé jelenleg ugye kölcsönben van a csapatnál, hétfőn jár majd le ez az időszak, ami azt jelenti, hogy a párizsiaknak azonnal ki kéne fizetni a 180 millió eurós vételárát a Monacónak. Ha az UEFA úgy dönt, hogy megsértették a pénzügyi fair play szabályait, akkor

  • vagy rögtön el is kéne adniuk a játékost,
  • vagy nem fizetnek, hanem visszaküldik Mbappét a Monacóhoz.

Az olasz és az angol átigazolási időszak már lezárult, a spanyol viszont még nem, és augusztus 31-ig nem is fog, így jelenleg a Real Madrid az egyetlen olyan csapat, aki reálisan megszerezheti a francia csatárt, a PSG szankcionálása esetében pedig még egy napjuk lenne nyélbe ütni az üzletet.

Persze Mbappé tavaly pont a Realt kosarazta ki a PSG kedvéért, a madridiak pedig korábban már cáfolták, hogy ajánlatot tettek volna a játékosra. Ettől függetlenül ugyanakkor kizárt, hogy a Real elszalasszon egy ilyen lehetőséget, úgyhogy ha az UEFA megbünteti a francia csapatot, akkor valószínűleg csak Mbappén múlik majd, hogy a Realban folytatja-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?