Villámgyorsan elpasszolta a Real C. Ronaldo 7-es mezét

2018.08.31. 16:44

Nem sokáig parkoltatta az öltözőszekrényben Cristiano Ronaldo 7-es mezét a Real Madrid – a hét közben a Lyontól visszavásárolt Mariano Díazt mutatták be ezzel a számmal pénteken a csapatnál.

A spanyol születésű, de dominikai válogatott Mariano 2011-ben került a Real utánpótlásához, 2017-ig a csapatnál maradt, a felnőtteknél 8 bajnokit is kapott a 2016-17-es szezonban, majd eladták a Lyonnak, hogy fejlődhessen.

Ez be is jött, a franciáknál az előző szezonban 45 meccsen 21 gólt lőtt, úgyhogy amikor a Sevilla bejelentkezett érte, a Real élt a visszavásárlási opciójával, és 23 millió euróért visszaszerezte játékosát.

Mariano korábban 18-as mezben játszott a Realban, visszatérte után viszont egyből megkapta a nem kis nevek által viselt 7-est – Juanito, Emilio Butragueño, Raúl és Cristiano Ronaldo viselték előtte ezt a mezt. A 18-as ugyan már foglalt a Realnál (Marcos Llorente viseli ezt), de ha nem akarták volna odaadni neki a 7-est, kaphatta volna a 15-öst, a 16-ost, vagy akár a 23-ast is.

Az, hogy a dominikai egyből megkapta, azért is mókás, mert Cristiano Ronaldónak egy évet kellett várnia a 7-es mezre, amíg Raúl még a klubnál volt, egy évig 9-esben játszott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?