Villámgyorsan elpasszolta a Real C. Ronaldo 7-es mezét

2018.08.31. 16:44

Nem sokáig parkoltatta az öltözőszekrényben Cristiano Ronaldo 7-es mezét a Real Madrid – a hét közben a Lyontól visszavásárolt Mariano Díazt mutatták be ezzel a számmal pénteken a csapatnál.

A spanyol születésű, de dominikai válogatott Mariano 2011-ben került a Real utánpótlásához, 2017-ig a csapatnál maradt, a felnőtteknél 8 bajnokit is kapott a 2016-17-es szezonban, majd eladták a Lyonnak, hogy fejlődhessen.

Ez be is jött, a franciáknál az előző szezonban 45 meccsen 21 gólt lőtt, úgyhogy amikor a Sevilla bejelentkezett érte, a Real élt a visszavásárlási opciójával, és 23 millió euróért visszaszerezte játékosát.

Mariano korábban 18-as mezben játszott a Realban, visszatérte után viszont egyből megkapta a nem kis nevek által viselt 7-est – Juanito, Emilio Butragueño, Raúl és Cristiano Ronaldo viselték előtte ezt a mezt. A 18-as ugyan már foglalt a Realnál (Marcos Llorente viseli ezt), de ha nem akarták volna odaadni neki a 7-est, kaphatta volna a 15-öst, a 16-ost, vagy akár a 23-ast is.

Az, hogy a dominikai egyből megkapta, azért is mókás, mert Cristiano Ronaldónak egy évet kellett várnia a 7-es mezre, amíg Raúl még a klubnál volt, egy évig 9-esben játszott.