Most látszik igazán C. Ronaldo hiánya

2018.10.05. 08:13

Nem sok öröme volt az elmúlt másfél hétben a Real Madridnak. A spanyol bajnokságban egy döntetlen és egy csúnya vereség a mérleg, miközben a Bajnokok Ligájában is sikerült kikapni egy orosz csapattól – ráadásul a Real 29 mérkőzés óta most először nem szerzett gólt a sorozatban. A csatárok szenvednek, Karim Benzema pedig egyenesen átment Olivier Giroud-ba.

A madridi csapat az elmúlt három meccsén 63-szor próbálkozott kapura lövéssel, 12 találta el a kaput, ami egy meglehetősen gyenge, 19 százalékos pontosságot jelent. Az összképet pedig tovább rontja, hogy a Real Madrid három mérkőzés óta gólképtelen, amire 2009, vagyis 

Cristiano Ronaldo érkezése óta egyszer sem volt példa. 

A támadók közül különösen Karim Benzema szenved idén, aki már 449 perce - hat mérkőzés óta - nem tud nem hogy gólt szerezni, de még kaput találni se. Ez már-már Olivier Giroud-hoz mérhető teljesítmény, aki az oroszországi világbajnokságon 546 percen keresztül volt teljesen veszélytelen az ellenfél kapujára, középcsatárként.

Ettől függetlenül Benzema természetesen játszhat jól a mezőnyben, de a Realnál vélhetően jobban örülnének most már pár gólnak is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?