A Barcelona elleni 1-5 után a Real Madrid kivágta Julen Lopeteguit

2018.10.29. 21:05

Október 29-én hétfőn, egy nappal a Barcelona elleni 5-1-es vereség után a Real Madrid kirúgta a vezetőedző Julen Lopeteguit, aki ezzel fél éven belül a spanyol válogatottól, majd a háromszoros Bajnokok Ligája-címvédő csapattól is kénytelen távozni.

A döntéssel a csapaton belüli dinamikán szeretnének változtatni, áll a klub közleményében. A kirúgásért, illetve az ide vezető időszakért a klub vezetése vállalja a felelősséget, amiért a nyolc Aranylabdára jelölt játékossal felálló keret történelmi mélységbe süllyedt.

Lopetegui helyére ideiglenes megbízással a korábbi Real-játékos Santiago Hernán Solari került, de egy ideje már arról pletykálnak, hogy a Chelsea-től a nyáron távozó Antonio Conte lehet majd a végleges megoldás.

Lopetegui 14 mérkőzésen irányította a Realt, a mérlege 6 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség – a legutóbbi az állásába került. Menesztésekor a madridi csapat a 9. helyen állt a bajnokságban, 10 forduló után 7 ponttal lemaradva a tabellát vezető Barcelonától. A Bajnokok Ligájában három forduló után hat ponttal a G csoport élén állt a csapat.

1929 óta Lopetegui a második legkevesebb meccset megért Real-edző, a 2004-ben kirúgott José Antonio Camacho csak hat bajnokit kapott.

A Real Madrid edzője a nyáron elég nagy botrányt kavart, amikor egy nappal az oroszországi világbajnokság indulása előtt vállalta el a klub kispadját. A spanyol szövetség azonnali menesztéssel reagált, a spanyolok nem is jutottak túl a nyolcaddöntőn, ahol a házigazda oroszok verték őket büntetőkkel.