Ez volt a szezon legrosszabb Real Madridja

2018.11.25. 09:40 Módosítva: 2018-11-25 09:40:10

A Marca.com napilap kritikus írást közöl a szombati, Eibar-Real Madrid meccsről. A madridi újság szerint ez volt a szezon eddig legpocsékabb teljesítménye, az Eibar teljesen megérdemelten nyert és akár még nagyobb is lehetett volna a különbség, hiszen a Real legjobbja a kapus, Thibault Courtois volt.

A lap öt pontba (a hozzáállás, a futball, az egység, az intenzitás és a projekt hiánya) szedte össze és szégyennek nevezte azt a teljesítményt, amelyet a csapat szombaton mutatott. A hozzáállás hiányát emelte ki elsőnek és ebben nem is a szurkolók hangját, hanem Sergio Ramos meccs utáni nyilatkozatát vette elő. A védő is a hozzáállás hiányát emelte ki elsőnek, miközben gratulált az Eibernak.

„Önkritikát kell gyakorolnunk,

gyakorlatilag olyan volt, mintha ott sem lettünk volna a pályán

. Ha ilyen a hozzáállás, abból csak vereség lehet.”

A futball hiánya volt a másik fő érv a súlyos vereség mellett. Solari edző ezúttal Casemiro helyett Ceballost tette a csapatba, amely rossz döntésnek bizonyult. A Real kis területen próbált meg nyomást gyakorolni, így aztán Kroos és Modric ritkán tudta helyzetbe hozni a csatárokat. Mindössze három kapura lövés volt, amelyből csak egy volt igazán veszélyes.

A csapategységben is mintha törés lett volna, nem egy egymásért küzdő társaság benyomását keltette a Real. Marcos Asensio sem ugyanaz, amit korábban láttunk tőle. Talán ennek az is az oka lehet, hogy nem ott játszik, ahol szeret. Állítólag a Marca újságírójának beszélt korábban arról, hogy 

jobb oldalon, vagy közepén érzi magát a legjobban, Solari ennek ellenére a baloldalon erőlteti.

Felvetődik a kérdés, hogy a Camp Nouban 5-1-re elveszített meccs, vagy ez volt-e a nagyobb égés. Mivel a csapatból az Eibar ellen szinte minden hiányzott, ami egy futballcsapatra emlékeztetné, így egyértelműen ez lehetett a mélypont.

A Real szeptember 26. és október 20. között öt meccsen maradt nyeretlen, majd a barcelonai kudarc után érkezett Santiago Solari, akivel négyszer nyert a Real, amely aztán Eibarban kapott ki nagyon.

aaaaaaaaaaaa

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?