Ez volt a szezon legrosszabb Real Madridja

2018.11.25. 09:40 Módosítva: 2018.11.25. 09:40

A Marca.com napilap kritikus írást közöl a szombati, Eibar-Real Madrid meccsről. A madridi újság szerint ez volt a szezon eddig legpocsékabb teljesítménye, az Eibar teljesen megérdemelten nyert és akár még nagyobb is lehetett volna a különbség, hiszen a Real legjobbja a kapus, Thibault Courtois volt.

A lap öt pontba (a hozzáállás, a futball, az egység, az intenzitás és a projekt hiánya) szedte össze és szégyennek nevezte azt a teljesítményt, amelyet a csapat szombaton mutatott. A hozzáállás hiányát emelte ki elsőnek és ebben nem is a szurkolók hangját, hanem Sergio Ramos meccs utáni nyilatkozatát vette elő. A védő is a hozzáállás hiányát emelte ki elsőnek, miközben gratulált az Eibernak.

„Önkritikát kell gyakorolnunk,

gyakorlatilag olyan volt, mintha ott sem lettünk volna a pályán

. Ha ilyen a hozzáállás, abból csak vereség lehet.”

A futball hiánya volt a másik fő érv a súlyos vereség mellett. Solari edző ezúttal Casemiro helyett Ceballost tette a csapatba, amely rossz döntésnek bizonyult. A Real kis területen próbált meg nyomást gyakorolni, így aztán Kroos és Modric ritkán tudta helyzetbe hozni a csatárokat. Mindössze három kapura lövés volt, amelyből csak egy volt igazán veszélyes.

A csapategységben is mintha törés lett volna, nem egy egymásért küzdő társaság benyomását keltette a Real. Marcos Asensio sem ugyanaz, amit korábban láttunk tőle. Talán ennek az is az oka lehet, hogy nem ott játszik, ahol szeret. Állítólag a Marca újságírójának beszélt korábban arról, hogy 

jobb oldalon, vagy közepén érzi magát a legjobban, Solari ennek ellenére a baloldalon erőlteti.

Felvetődik a kérdés, hogy a Camp Nouban 5-1-re elveszített meccs, vagy ez volt-e a nagyobb égés. Mivel a csapatból az Eibar ellen szinte minden hiányzott, ami egy futballcsapatra emlékeztetné, így egyértelműen ez lehetett a mélypont.

A Real szeptember 26. és október 20. között öt meccsen maradt nyeretlen, majd a barcelonai kudarc után érkezett Santiago Solari, akivel négyszer nyert a Real, amely aztán Eibarban kapott ki nagyon.

aaaaaaaaaaaa