Talán nem kerül a karrierjébe minden idők legnagyobb BL-hibája

2018.11.28. 09:54

A Real Madrid simán verte a Romát idegenben kedd este, 0-2, nyerte a csoportot, nincs itt semmi látnivaló, gondolhatja, aki az eredményre néz. Ha csak a második félidőt tekintjük, így is van, az olaszok esélytelenek voltak a félelmetesen kontrázó, a hibákra lecsapó, hajszálpontos spanyolok ellen. Minden más lehetett volna viszont, ha a Roma vezet a félidőben 1-0-ra.

Ugyanis nemhogy vezethetett volna, de vezetnie kellett volna. Az első félidő hosszabbításában, annak második percének végén Cengiz Ündernek a kapuba kellett volna találnia.

Zaniolo nyomasztotta a szögletzászlónál Carvajalt, aki sarokkal próbálta megjátszani Varane-t, csak a francia világbajnok erre nem számított, így a római támadó lefordult róla, és mehetett a tizenhatos felé. Zaniolo remekül mérte fel a helyzetet, azonnal középre gurított, méghozzá tökéletesen, se a két védő, se a kapus nem érhette el a labdát. Cengiz jól is érkezett a hosszún, a labda laposan gurult feléje az ötösön belül, Courtois kapus feküdt, hogy mennyire verve volt, az a másik kaputól készített felvételeken látszik.

A török támadó kifordította bal belsőjét, az ügyesebbik lábát, majd

fölé rúgta a labdát.

Tényleg kihagyta a kihagyhatatlant. Di Francesco edző földhöz vágott egy vizespalackot, Florenzi az összeomló Ündert vigasztalta, a Roma 0-0-val ment szünetre.

aztán tök simán elbukta a meccset.

Ünder 21 éves, múlt nyáron igazolta a Roma, nemhogy a török futball, de a világ egyik legtehetségesebb játékosa – bizonyította ezt már ebben a szezonban is.

Innen látszik igazán, mennyire egyszerű helyzet volt
Innen látszik igazán, mennyire egyszerű helyzet volt

Csak remélni lehet, hogy túlteszi magát a történteken. Erre szerencsére jó esély van, ugyanis a Roma a vereség ellenére továbbjutott. (Közvetlenül a kezdés előtt tudták meg ezt, ahogy a Real is.) Azaz megvan a tavaszi nyolcaddöntő, lehet javítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?