Bale mesterhármassal lőtte be a Realt a klub-vb döntőjébe

2018.12.20. 09:05

Simán jutott be az idei klub-világbajnokság döntőjébe a Real Madrid, miután szerdán Gareth Bale mesterhármasával 3-1–re verték a két éve a döntőben éppen ellenük elbukó japán Kasima Antlers csapatát.

A japánok nem kezdték rosszul a meccset, de a madridiak hamar magukra találtak, az első félidő végén pedig a vezetést is megszerezték Marcelo és Bale tankönyvbe illő kényszerítőjével.

A második félidőben aztán nem kellett sokáig várni a következő gólra, a walesi az 53. percben újra betalált: remekül látta meg a lehetőséget egy rosszul hátrapasszolt labdában, és ki is használta a japánok óriási védelmi hibáját.

Pár perccel később aztán a harmadik gólját is megszerezte a csatár, megint Marcelo passzából, de ezért a gólért inkább Modricnak kell hálálkodnia. A horvát Lucas Vázquez lekészítéséből lőhetett volna tisztán, de olyan rosszul találta el a labdát, hogy az hátrafelé pattant, ezzel pedig látszólag a védőket is sikerült elkápráztatnia, mert egyáltalán nem foglalkoztak a bal szélen töküresen álldogáló walesivel.

A japánok egy szépítő gólt még összehoztak, de ennél közelebb már nem tudtak zárkózni, így végül elég simán kaptak ki. A Real Madrid ezzel a győzelemmel sorozatban harmadjára jutott be a klub-vb döntőjébe, ahol ezúttal a nagy meglepetésre a River Plate-et kiejtő házigazda, az Al-Ain lesz majd az ellenfelük.

Eredmény, elődöntő:

  • Real Madrid (spanyol)-Kashima Antlers (japán) 3-1 (1-0)