Zidane azért ment el, mert Ronaldo elment

2019.01.13. 17:31 Módosítva: 2019.01.13. 17:31

Zinedine Zidane, a Real Madrid volt edzője nyáron lemondott, sokak szerint a Florentino Pérez elnökkel való vita miatt, ezt Ramon Calderón a klub korábbi elnöke állítja. Szerinte Cristiano Ronaldo távozása volt az utolsó csepp a pohárban, ahogy ezt sokan gondolták korábban is.

Calderón állítja, Zidane ragaszkodott C. Ronaldóhoz és inkább Gareth Bale-t akarta elpasszolni. De Florentino Pérez egészen másféle átigazolási politikában gondolkodott, Zidane ehhez nem akarta a nevét adni.

„Ragaszkodott ahhoz, hogy Ronaldo maradjon és inkább Bale menjen.” – mondta Calderón a spanyol lapoknak. – „Pérez az ellenkezőjét tette, Zidane erre a távozás mellett döntött. Zidane ragaszkodott ahhoz, hogy ő dönthessen a játékosok vásárlásáról, illetve eladásáról, de nem tudta ezt keresztül vinni. Ezért távozott.”

Az, amit Zidane akart, jól tükrözte az utána következő Real Madridot. Julien Lopetegui belebukott ebbe, de Santiago Solari sem jutott túl messzire, hiszen a Real jelenleg 10 pontos hátrányban van a Barcelonával szemben.

Az olaszok pedig nem állnak le. Ronaldo után a friss Aranylabdást, a horvát Luka Modricot is Torinóba akarják csábítani.