Ramos okos sárgája többmeccses eltiltást érhet a BL-ben

2019.02.14. 08:50

Sergio Ramos az Ajax elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésének 89. percében, amikor csapata 2-1-re vezetett idegenben, szándékosan begyűjtött egy sárga lapot. A rutinos megoldás mögött – mint általában – az volt a szándék, hogy a védő összeszedje az eltiltást érő harmadik sárgáját a sorozatban, így a Real által roppant kedvező helyzetből várt visszavágót hagyja ki, és ne valamelyik későbbi, fontosabb meccset a sorozatban.

Csakhogy Ramos okoskodásába csúszott egy kis hiba, sőt nem is egy, hanem kettő, és nem is olyan kicsi. 

Az első roppant nagy butaság Ramos részéről az volt, hogy a mérkőzés után beismerte tette szándékosságát a spanyolt tévé riporterének.

Mikor arról kérdezték, szándékosan szabálytalankodott figyelmeztetést érően, ezt mondta:

Igen, az az igazság, hogy az eredmény ismeretében... ez járt a fejemben. Ez nem az ellenfél lebecsüléséről szól, hanem arról, hogy néha döntéseket kell hozni, és én így döntöttem.

Mindez azért volt nem túl okos beismerés Ramostól, mert az UEFA nem tartja a Fair Play szellemével összeegyeztethetőnek ezt az eljárást, így bizonyítható esetben többmeccses eltiltással gondoskodik arról, hogy a vétkes ravaszkodása ne legyen kifizetődő. 

Ezt éppen Ramosnak kellett volna a legjobban tudnia, miután 2017 decemberében csapattársát, Dani Carvajalt tiltotta el  emiatt két meccsre az UEFA az APOEL ellen kierőszakolt sárga miatt.

Bár Ramos sárgájánál valószínűleg nem tudta volna százszázalékosan bizonyítani az európai szövetség, hogy szándékos volt – Carvajal esetében egy kabaréba illő bedobás körüli bohóckodás tette egyértelművé a dolgot –, ám a meccs utáni büszkélkedés döntéshozatal okáról teljesen egyértelművé tette, hogy mi történt.

Ezek után meglepő lenne, ha a Real továbbjutása esetén Ramos ott lehetne a negyeddöntő első meccsén.