A Chelsea FIFA-büntetése betett Hazard Madridba igazolásának

2019.02.23. 13:30

A Marca szerint a Chelsea FIFA-tól kapott büntetése azt jelenti, hogy Eden Hazard ezen a nyáron sem lesz a Real Madrid játékosa. A belga labdarúgó már a 2018-as világbajnokság végén bevallotta, hogy Madridba vágyik, és a Real vezetése is szerette volna megszerezni, de aztán beindult a taktikázás. Azzal pedig, hogy a Chelsea-t kizárták a soron következő két átigazolási szezonból, merőben új helyzet állt elő.

A helyzetet eddig is több szempont bonyolította, így viszont, hogy a Chelsea a következő két átigazolási időszakban nem vehet új játékosokat, nem tudná megfelelően pótolni a csapat legnagyobb értékének számító belgát. Legközelebb 2020 júliusának első napján igazolhatnak újra az angolok, azaz a következő szezonban akkora lyuk tátongana a keretben Hazard helyén, hogy még a Bajnok Ligája indulást érő helyekről is könnyen lemaradhatnának.

Azaz valószínűtlen, hogy elengednék, inkább megpróbálják meghosszabbítani a 2020 nyarán lejáró szerződését. Utóbbi dátum volt egyébként az egyik fő oka az átigazolás elhúzódásának. A Real idén nyáron ugyanis valamivel olcsóbban szerezhette volna meg az egy év múlva szabaddá váló játékost, Hazard pedig abban bízott, hogy inkább elengedik most pénzért, mint jövőre ingyen.

Csakhogy a FIFA büntetése miatt a Chelsea-nek valószínűleg úgy is jobban megérné Londonban tartania legjobbját a következő szezonra, ha emiatt le kell mondania az eladásából származó nem kis bevételről. 

A Marca szerint emellett az sem egyszerűsített a dolgokon, hogy  Vinicius Junior nagyon meggyőzően játszik, hamarosan a Santostól megvett, de kölcsönben ott maradó brazil tehetség, Rodrygo is csatlakozhat a csapathoz, és még ott van Marco Asensio is. A madridi vezetők így most már csak Bale vagy Isco távozása esetén vennék meg Hazardot.