Kirúglak, Ramos! Kifizetsz, és már itt sem vagyok

2019.03.07. 16:42

Rögtönzött válságértekezletet tartott a Real Madrid Ajax elleni 1-4-es, kieséssel zárult BL-meccse után Florentino Perez klubelnök a játékosokkal - értesült az As.com.

Az újság úgy tudja, Perez a lefújás után az öltözőben várt a futballistákra, majd elbeszélgetett velük. Megszólta a pályán mutatott teljesítményüket, hogy nem adtak bele mindent, felemlegette ellenben a sok szabadnapot, ami jár nekik, majd emelt hangon előjött a "szégyenteljes" jelző.

Ekkor Sergio Ramos csapatkapitány, aki az önmaga kreálta eltiltás miatt nem játszott a meccsen, rákontrázott az elnökre: 

"Szégyen, ahogy megtervezték ezt a szezont."

Mire Perez:

"Kirúglak!"

 Ramos: 

"tökéletes. Kifizetsz, és már itt sem vagyok!"

(A csapatkapitány szerződése egyébként jövő nyáron jár le Madridban.)

A veszekedés után Perez távozott, találkozott a Real Madrid elnökségi tagjaival, és éjjel kettőig tárgyalt velük a Bernabeu-ban. Felmerült Santiago Solari edző azonnali menesztése, és hogy a jelenleg szabad José Mourinhót próbálják megszerezni a helyére.

Sergio Ramos Real-csapatkapitány és Florentino Perez elnök egy korábbi eseményen
Sergio Ramos Real-csapatkapitány és Florentino Perez elnök egy korábbi eseményen

Mourinho viszonya Ramosszal "zéró", 2013-ban részben miatta vált meg Perez Mourinhótól, aki harmadik éve edzette a csapatot, és a remek bajnoki éve után gyenge szezonnal távozott Madridból.

A hosszas tanakodás ellenére nem döntöttek Solari kirúgásáról, mert Mourinho visszahívása nem tetszett mindenkinek. Csakhogy az As egy későbbi cikkében már azt írta, az egyesület mégis szerződéstervezettel keresi meg Mourinho ügynökét, Jorge Mendest, ugyanis Perez nagyon szeretné, ha a vasárnapi bajnokin már nem Solari ülne a kispadon.

A madridi sportlap arról nem tudott, hogy Zinedine Zidane-t is megkereste Perez, ezt állítja viszont a La Sexta tévécsatorna. A francia állítólag hajlik a visszatérésre, de csak nyártól, vagyis egy teljes szezonnyi kihagyás után venné vissza a helyét a Madridnál.

Valószínűleg ő az első számú kiszemelt hosszabb távra, ám Mourinho így is gondolkodik az azonnali beugráson - ami természetesen nagyon furcsa lenne, elképzelhetetlennek tűnik, hogy a portugál két és fél hónapra leszerződjön, még ha a Real Madridról is van szó. Perezzel kiváló volt egyébként a viszonya annak idején, és ez nem valószínű, hogy változott.

A brit Telegraph ezzel párhuzamosan arról ír, "kvázi 100 százalék, hogy Mourinho visszatér a Real Madridhoz", csak az a kérdés, azonnal vagy a nyáron.

A Real legközelebb vasárnap este Valladolidban, bajnokin lép pályára.