Zidane elkente a ronaldós választ

2019.03.12. 17:05

Zinedine Zidane hétfőn visszatért a Real Madridhoz, 10 hónap után újra ő a klub edzője. Majdnem az összes exjátékosával találkozik, kivétel Cristiano Ronaldóval (és Mateo Kovaciccsal). A portugál ugyanis pár héttel azután, hogy múlt nyár elején Zidane bejelentette távozását, a Juventushoz igazolt.

Természetesen máris felmerültek a lehetséges erősítések a következő szezonra, pláne hogy Florentino Perez klubelnök konkrét neveket is említett, Neymart és Mbappét.

Adta magát, hogy elővegyék Ronaldót, és a spanyol újságírók meg is tették: van-e esély a szupersztár visszatérésére?

Ma nem foglalkozunk ezzel. 11 meccset kell lejátszanunk, aztán elkezdjük szervezni a következő éveket. Mindannyian ismerjük Cristianót, a klubtörténet egyik legjobb játékosa. De most nem beszélünk ezekről a dolgokról. Még nem gondolok ilyesmire.

A legfontosabb, hogy újra itt vagyok, és csak arra a 11 meccsre gondolok. A többivel ráérünk törődni később, a megfelelő emberekkel később kezdjük majd el tervezni a következő szezont."

Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo visszatéréséről

A francia tehát nem mondott se igent, se nemet, leginkább elkente a választ.

A 11 meccs egyébként a 11 megmaradt bajnoki, a Madrid kiesett a Spanyol Kupából és a Bajnokok Ligájából, úgyhogy a hazai front maradt, 12 pontos lemaradással a Barcelona és öt ponttal az Atletico mögött.

Nem kérdezték, Zidane maga hozta fel, hogy a zsinórban három BL-cím ellenére sem volt minden tökéletes az első edzői korszakában.

"Lesznek változások, az biztos. Nem feledem, hogy mit nyertünk, de a rossz dolgokat sem tavalyról. Korán kiszálltunk a bajnokságból és a kupából, még ha a BL-t meg is nyertük. Tisztában voltam vele, hogy néhány dolog hibás. Sok játékos öt, hat, hét éven át nyert itt, a csapatnak változásra volt szüksége, emiatt éreztem úgy, hogy el kell mennem. Meg kellett hoznom egy döntést, ahogy most is meg kellett hoznom egy döntést. Több ajánlatom is volt, de másik klubhoz nem akartam menni, és amikor az elnök szólt, nem tudtam nemet mondani."  • Hírek
  • Megtakarítás