Három nap után meg is van Zidane első új igazolása a Realnál

2019.03.14. 12:15

Három nappal Zinedine Zidane visszatérése után máris új igazolást jelentett be a Real Madrid: a Porto 21 éves brazil védőjét, Éder Militãót vették meg, a védőjátékos ráadásul meglehetősen hosszú, hatéves szerződést írt alá a madridi csapattal. Ugyan Militãót már egy ideje emlegették a Real Madriddal közösen, tehát nem kifejezetten Zidane kérése lehetett, de a franciának biztos jóvá kellett hagynia a transzfert.

A Real Madrid nem közölte, mennyit fizettek a játékosért, de sajtóhírek szerint nagyjából 50 millió lehet a brazil ára, amivel minden idők negyedik legdrágább védője lehet – egészen addig, amíg a Barcelona nem közli, mennyit fizetnek az Ajax hátvédjéért, Matthijs de Ligtért, aki akár 80 millióba is kerülhet nekik, amivel rekorder lenne a védők között. A mostani top három védőigazolás Virgil van Dijk 78,8, Benjamin Mendy 57,5 és John Stones 55,6 millió eurója, mindhárman a Premier League-be mentek.

A most 21 éves Militão 2018 óta a Porto játékosa, ahol eddig 33 meccsen játszott, előtte a brazil São Paulo nevelése volt.