Kihagytam Bale-t, úgy értékelik, ahogy szeretnék

2019.05.06. 13:54

A Real Madrid a hétvégén 3-2-re győzte le a Villarrealt a La Liga 36. fordulójában, de a mérkőzés helyett Gareth Bale mellőzése került középpontba. A walesi válogatott szélsőt Zinedine Zidane a keretbe sem nevezte, annak ellenére, hogy Karim Benzema sérülés miatt kidőlt. Zidane döntése csak tovább erősíti azokat a híreszteléseket, hogy Bale a nyáron távozik Madridból.

A meccs utáni sajtótájékoztatón, a Bale kihagyásának hátterét firtató kérdésre Zidane kitérő választ adott:

Én vagyok az edző, nekem kell kiválasztanom a csapatot, és néhány játékosnak ki kell maradnia. A döntésemet úgy értékelik, ahogy szeretnék.

Bale a Real előző meccsén végig pályán volt, amikor kínos vereséget szenvedtek a Rayo Vallecano ellen. Zidane akkor azt mondta, hogy teljesen más hozzáállást vár el a játékosaitól a szezonból hátralévő meccseken.

Bale már korábban sem számított Zidane kedvenc játékosának. A tavalyi Bajnokok Ligája-döntőn sem nevezte a kezdőbe Zidane a walesit, akit csak csereként küldött a pályára. Bale-nek ez is elég volt ahhoz, hogy a döntő legszebb gólját szerezze, hihetetlen mozdulattal ollózott a Liverpool kapujába. Később elmondta, hogy a kihagyása miatti düh is kellett ahhoz a mozdulathoz.

Zidane év végi távozása után Ramón Calderon, a Real Madrid korábbi elnöke mondta, hogy Zidane Cristiano Ronaldót akarta megtartani Bale helyett, amiben Florentino Perez elnök nem támogatta. Ronaldo végül a Juventushoz igazolt.

Idén tavasszal, az El Clasicón a Real kikapott a Barcelonától, a 61. percben lecserélt Bale a meccs végét sem várta meg, egyből távozott a Bernabéu stadionból. Bale-t már csapattársai, Thibaut Courtois és Marcelo is kritizálta, szerintük a walesi kívülálló az öltözőben, és spanyolul sem tudott rendesen megtanulni.  • Tippek
  • Lakáshitel