A legjobb értékkel is csak második kalapos a Real Madrid

2019.06.05. 10:31

A Bajnokok Ligája csoportkörét majd csak augusztus végén sorsolja az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA), már most lehet látni, milyen beosztást kaptak a főtáblás csapatok.

Az UEFA pár éve újított, és az általa vezetett koefficienst háttérbe szorította egy másik elv. Mégpedig az, hogy az első kalapba csak úgy kerülhet be topligás csapat, plusz a legerősebb bajnokságok legjobbjai, ha megnyeri a bajnokságot.

A Real Madrid ezért most hiába ért el 146-os, kimagasló értéket, a második kalapba helyezték. A Barcelona együtthatója 138-as. Itt lehet böngészni a koefficienseket.

  • Az első kalap ugyanis így néz ki: Liverpool (címvédő), Chelsea (EL-győztes), Manchester City (angol bajnok), Barcelona (spanyol bajnok), Juventus (olasz bajnok) Bayern München (német bajnok), PSG (francia bajnok), Zenit (orosz bajnok)

A második kalapban a Real mellett ott van az Atletico, a Dortmund, a Napoli, valamint a friss döntős Tottenham.

A várhatóan Szoboszlaival felálló Salzburg, amelyik még soha nem volt főtáblán, elcsípte a harmadik kalapot, míg a német bajnokság bronzérmese, Gulácsi Péter és Willy Orbán csapata, a Lipcse a negyedikbe kényszerült.