Modrić nem engedett, C. Ronaldo mezszámát kapta Hazard a Realnál

2019.08.10. 12:06

Pénteken kiadta a 2019-20-as szezonra érvényes hivatalos mezszámait a Real Madrid, amikor is kiderült, hogy az aranylabdás, a horvátokkal vb-ezüstérmes Luka Modrić nem engedett, és nem adta át 10-es mezszámát a nyáron igazolt Eden Hazard-nak, aki így többek között Cristiano Ronaldo korábbi 7-es mezében játszik majd a madridi csapatnál.

Hazard, aki a Real előszezonját 50-esben játszotta végig, a belga válogatottban és korábbi klubjánál, a Chelsea-ben is 10-es mezben játszik, illetve játszott, a Real Madridban viszont kénytelen lesz váltani. A 7-es mezt legutóbb Mariano Díaz viselte a Realnál, előtte többek között Cristiano Ronaldo, Raúl, Luis Enrique, Emilio Butragueño és Raymond Kopa viselték ezt a mezt, de Nemes György is 7-esben játszott a Realnál.

A mezszámok kihirdetésekor a sokáig távozni látszó Gareth Bale megtartotta a 11-es mezszámát, míg a Bayern Münchentől kétéves kölcsönből visszatérő James Rodríguez a 16-ost kapta, vagyis jó eséllyel ő is marad Madriban.

A Real idei igazolásai közül Ferland Mendy a 23-as, Luka Jović a 18-as, Éder Militão pedig a 3-as mezt kapta, míg Rodrygo 27-essel játszik majd.