1 perc után gólt lőtt élete első Real Madrid-meccsén

2019.09.26. 08:22

Ha nem is kimagasló, de javulóval játékkal, és magabiztosan nyert, a spanyol tabella élére állt szerda este a Real Madrid, amely otthon verte az Osasunát 2-0-ra. Az első gólt az első félidő végén a 19 éves Vinicius Junior rúgta, lövése megpattant. A játékos szívéről nagy kő eshetett le, mert február óta először talált be. El is sírta magát ott helyben.

A második félidő igazi hollywoody sztorival folytatódott, Zinedine Zidane edző lehetőséget adott a 18 éves, Viniciushoz hasonlóan brazil Rodrygo Goesnek. Épp Vinicius helyére,

a 71. percben küldte be a szélsőt, aki a 72. percben gólt szerzett.

Rodrygo Goal 72' - Real Madrid vs Osasuna 2-0

Nem is csúnyát, sőt: ahogy átvette Casemiro 30 méteres indítását, már az gólt érdemelt, aztán balról befelé húzott, és egy visszacsel után jobbal, két védő között laposan a bal alsóba csavart. Kivételesen elegáns találat volt.

A spanyol statisztikusok szerint Rodrygo 95 másodperccel pályára lépése után talált be, ezzel megdöntötte az eddigi ligacsúcstartó, David Beckham rekordját, akinek 2003-ban 124 másodpercre volt szüksége a gólhoz.

Rodrygo emellett a Madrid első 21. században született góllövője, 2001. január 9-én van a születésnapja.

Rodrygo vs Osasuna

Rodrygót a nyáron szerezte meg hazájából a Madrid, talán ő lehet a válaszuk a Barcelona 16 éves felfedezettjére, Ansu Fatira.