Gyomor-bélhuruttól szenved a Real Madrid kapusa

2019.10.04. 13:20

A Real Madrid pénteken hivatalos közleményt adott ki kapusa, a belga válogatott Thibaut Courtois egészségügyi állapotával kapcsolatban.

Ebben cáfolják azokat a nemrég megjelent híreszteléseket, hogy Courtois-t szorongással diagnosztizálták volna az orvosok.

Ezzel szemben a kapust gyomor-bélhuruttal, kiszáradással és az elektrolit-háztartásának felborulásával kezelték.

A klub állítása szerint a kezelésre jól reagált Courtois szervezete, de azt nem közölték, hogy mennyi ideig tarthat a felépülése.

Courtois-t a hétközi, Club Brugge elleni Bajnokok Ligája meccs félidejében lecserélték, mert szédült és gyomor fájdalmai voltak, a helyét a PSG-től a nyáron érkezett Alphonse Aréola vette át. A belga kapus a csütörtöki edzésen sem vett részt. A hétvégi, Granda elleni fontos bajnokin várhatóan Aréola fog ismét védeni – a szombaton 16 órától kezdődő meccsen a spanyol bajnokság első két helyezettje találkozik majd.

Courtois 2018 nyarán, 65 millió euróért igazolt a Chelsea-től a Real Madridhoz, ahol eddig többnyire az elvárások alatt teljesít. Mióta ő a Real első számú kapusa, a csapat több gólt kap, mint a korábbi szezonokban, bár ez legalább annyira a védők hibája is.