Többször aludtam Ronaldóval, mint a feleségemmel

2019.10.10. 12:36

Roberto Carlos réges rég otthagyta a Real Madridot, jó ideje már, hogy visszavonult a futballtól is. A 46 éves sztár most volt futballistatársának, az exkapus Vitor Baiának adott interjút a madridi időkről egy portugál tévécsatornán

A brazil balhátvéd 1996 és 2007 között játszott a Realban, oszlopos tagja volt a Galacticóknak, vagyis a klub szupersztárjainak abban az időszakban, amikor Florentino Perez klubelnök szupercsapatot épített, a Galaktikusokat. Roberto Carlost még nem ő vette, de Figót, Zidane-t, Ronaldót és Beckhamet igen, Raúl meg már ott volt, vagyis egészen kivételes bandát verbuvált össze.

Erős egyéniségű játékosok voltak, erős öltözőt alakítottak ki, egyértelműen játékosuralom volt a klubnál - fogyasztották is az edzőket egymás után.

Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham és Roberto Carlos
Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham és Roberto Carlos

Sikereiket Vicente del Bosquéval érték el, 2000-ben és 2002-ben Bajnokok Ligáját, 2001-ben és 2003-ban spanyol bajnokságot nyertek vele. Szerették őt.

Csodálatos volt a hangulat azokban az időkben, és Del Bosque több volt, mint egy barát. Nem kellett szabályokat lefektetnie, tökéletesen megértett minket. A hétfői, sokszor a keddi edzések kora este voltak nála, ötkor kezdtünk. Tudta, hogy reggel 11-re senki se ért volna be

- utalt R. Carlos a futballisták mérkőzések utáni éjszakázásaira. 

Pont ebből lett a probléma a Del Bosquét követő edzőnél, José Antonio Camachónál.

Megérkezett Camacho, rettentő komoly ember, igazi Real-legenda. Azzal kezdett, hogy 'akkor holnap reggel hétkor itt akarok látni mindenkit'. Addig általában fél 11-től edzettünk, szóltunk neki, hogy gondolja át a kora reggeli edzést. Megvoltak a dolgaink, ugye. 10 napig húzta a kispadon.

Nagy név volt a Real-padon a brazil Wanderley Luxemburgo is, őt 2005 környékén tette a csapat élére Perez elnök. 

Az edzőtáborokban meg a hotelben együtt vacsoráztunk, a fogásokhoz megittuk a sörünket, mások borozgattak. Ronaldóval szóltunk neki, mester, itt az embereknek megvannak a szokásaik, próbáljon nem változtatni ezeken, ne vegye el az italokat az asztalról. Mi történt? Előbb a sör tűnt el, aztán a bor. Három hónapig volt az edzőnk.

Roberto Carloshoz a 2002-es vb után csatlakozott Madridban Ronaldo, persze a brazil válogatottból réges rég ismerték egymást, jó barátok voltak. Karrierjük majdnem teljesen egybe esett, közel 15 éven át szerepeltek ugyanazokban a csapatokban. 

"93-ban találkoztam először Ronaldóval, onnan kezdve minden edzőtáborban vagy meccs előtti este szobatársak voltunk. Többször aludtam vele, mint a feleségemmel."