Zidane gondja: több gólt kapott, mint ahányszor védett a 35 milliós kapus

2019.10.20. 15:47

Lesújtó statisztikát közölt szombat este a spanyol AS sportlap Twitteren az 1-0-s hazai győzelemmel véget érő Mallorca-Real Madrid mérkőzés közben:

a Real Madrid kapujában védő Thibaut Courtois-nak több bekapott gólja van a szezonban, mint védése.

Mivel a belga kapus, aki a 2018-as vb-n még posztján a legjobb volt a mezőnyben, a mérkőzés további részében sem mutatott be védést, így a statisztika maradt továbbra is. Ráadásul aggasztó a tendencia az Opta kimutatása alapján, ami azt írta, hogy Courtois a legutóbbi 14, a kapuja felé tartó lövésből 9 gólt kapott.

Courtois helyzete azért érdekes, mert a nyáron elcserélték mögüle Keylor Navast a Paris Saint-Germainhez, ahonnan Alphonse Aréola érkezett Courtois mögé, és a Bajnokok Ligájában meggyőző teljesítményt is nyújtott, Zinedine Zidane, a csapat vezetőedzője mégsem cserélt hosszabb távon egyelőre. A szurkolók többsége egyébként ragaszkodott volna Navashoz, akitől mégis megváltak. Courtois ugyan csak 35 millióba került 2018 nyarán, de a Premier League-ben remeklő kapustól biztosan többet vártak, még az akciós ár ellenére is.

Összességében egyébként nem áll annyira rosszul a Real a bajnokságban, hisze a szombati, a szezonbeli első elvesztett bajnokival is még a második helyen állnak, a Bajnokok Ligájában viszont két forduló után utolsó helyen állnak a csoportban, ott tehát fontosabb lenne a javulás.

Csatárposzton is van baj

A Mallorca ellen a középpálya hiányzói miatt két csatárral állt fel a Real Madrid, Karim Benzema mellett a nyári igazolás, Luka Jović kapott lehetőséget, de 66 perc alatt nem nyújtott meggyőző formát a szerb játékos: sem kaput eltaláló lövése, sem pedig a Mallorca 16-osán belüli labdaérintése nem volt, ami egy klasszikus center esetén azért aggasztó.