Öngóllal ért fel Sergio Ramos hanyagsága

2019.11.23. 23:02 Módosítva: 2019.11.23. 23:39

Hátrányból felállva nyert a Real Madrid a Real Sociedad elleni hazai bajnoki mérkőzésén, ezzel továbbra is társbérletben vezeti a spanyol bajnokságot a hozzájuk hasonlóan 28 ponttal álló Barcelonával. A Real Madrid nagyon korán hátrányba került, de végig többet támadva behúzták a mérkőzést.

Villámgyorsan hátrányba került szombaton a Real Madrid a Real Sociedadot fogadva, ugyanis Sergio Ramos már a második percben öngóllal felérő gólpasszt adott az ellenfélnél játszó Willian Josénak.

Ramos csak haza akarta adni a labdát Thibaut Courtois-nak, de nem figyelt eléggé, a könnyű labdára pedig villámgyorsan lecsapott a korábban a Real Madridnál is megforduló brazil játékos, és egy csellel elfektetve a kapust a hálóba lőtt.

A folytatásban a hazai csapat sokkal veszélyesebben játszott, de ez nem jelentette azt, hogy a Sociedad ne próbálkozott volna. A vendégeknél Martin Ödegaard, a hazaiaknál Rodrygo távoli lövése okozott némi gondot a kapusoknak, de gól a 37. percig nem jött. Ekkor Karim Benzema egyenlített ki a kapuba vállalt labdával, majd a második félidőben Federico Valverde megpattanó lövéséből fordított is a Real Madrid, majd a 3-1-es végeredményt Luka Modrić állította be egy kapáslövésből bő negyedórával a lefújás előtt.

Real Madrid-Real Sociedad 3-1

A mérkőzésen csak csereként lépett pályára Gareth Bale, aki hét közben a walesi válogatottban lengetett „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben” feliratú zászló miatt lett céltábla. Az ügy kapcsán a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane azt mondta, hogy csak a játékosok teljesítményével foglalkozik – Bale 24 percet kapott a bizonyításra, és kevesebb mint tíz perccel később góllal záruló akció előkészítésében vett részt. A madridi közönség ezelőtt, a becserélésekor hangos füttyel fogadta viszont az érkező játékost.

Győzelmével a Real Madrid tartja a lépést a szombaton korábban szintén hátrányból nyeri tudó Barcelonával, mindkét csapat 28 ponttal áll 13 játszott mérkőzéssel. A játéknap többi eredményét erre találják.