Ügynöke szerint Bale soha nem akart eligazolni a Realból

2019.12.06. 12:06

Soha nem kérte, hogy távozhasson. Persze ha jön egy megfelelő lehetőség, amelyet szeretne kihasználni, akkor majd beszélünk a Real Madrid elnökével és meglátjuk, hogyan tovább

- nyilatkozta Gareth Bale ügynöke, Jonathan Barnett a BBC-nek, írja az MTI. Nincs megelégedve jelenlegi helyzetével, de ameddig élő szerződése van, mindent meg fog tenni a Real sikeréért, tette hozzá Barnett. 

Bale ügynökének kijelentése azért meglepő, mert a nyáron úgy tűnt, végleg megromlott a klub és a walesi játékos viszonya, biztosra vehető a távozása. Barnett egyik nyilatkozatában szégyennek nevezte, hogy Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője mellőzi Bale-t, és nyíltan arról beszél, hogy szeretné, ha a klub minél előbb eladná. Még az is felmerült, hogy Bale Kínána igazol, a nankingi Csiangszu Szuning FC ki tudta volna fizetni a játékos több százezer fontos heti bérét, de a transzferből végül semmi sem lett. 

 Az sem javított Bale madridi megítélésen, hogy a magyarok ellen 2-0-ra megnyert Eb-selejtező után, amivel kijutott Wales a 2020-as Európa-bajnokságra, egy olyan zászlóval pózolt, amire a következő volt írva: "Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben".  A történtek után a szurkolók a Real Sociedad elleni bajnokin kifütyülték a támadót. 

Bale 6 éve igazolt a Realhoz, azóta:

  • bajnoki címet és négy BL-címet ünnepelhetett a madridi csapattal,
  • ráadásul 2018-ban Bale két góllal, köztük egy emlékezetes ollózással járult hozzá a győzelemhez a döntőben.

A Marca információ szerint Bale a szombati Espanyol elleni bajnokit és a szerdai Club Brugge elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést is kihagyja sérülés miatt.