Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Speciális rendőrök lesznek a következő vb-n

2018.04.02. 19:11

 Turisztikai rendőrséget hoznak létre Oroszországban, amely a nyári labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó városokban működik majd.

A Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter utasítására létrejövő speciális egységnek olyan rendőrök lesznek a tagjai, akik jól beszélnek idegen nyelveken, hiszen a külföldi szurkolóknak kell segítséget nyújtaniuk. Munkatársaik a világbajnokság időszakában a nap 24 órájában járőröznek majd a frekventált helyeken.

Moszkvában már 2014 óta működik a turisztikai rendőrség, amelynek tagjai folyékonyan beszélnek angolul, franciául, spanyolul és kínaiul, és elsősorban a külföldi látogatók körében népszerű sétaútvonalakon ügyelnek a közbiztonságra.

A világbajnokság június 14. és július 15. között lesz 11 orosz város - Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara - 12 stadionjában. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?