Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az UEFA-elnök aggódik a videóbíró miatt

2018.04.18. 14:37

Aggódik amiatt az UEFA-elnök Aleksander Ceferin, hogy már a nyári oroszországi világbajnokságon bevetik a videóbírót. A szlovén sportvezető az olasz Gazzetta dello Sportnak beszélt arról, hogy vannak félelmei, mert több olyan bíró is dolgozik majd a világbajnokságon, akik még nem használták a videóbírót, ugyanakkor reméli, hogy ebből nem lesz gond.

Ceferin egy érdekes hasonlattal kitért arra az égető kérdésre is, hogy mikor lesz videóbíró a Bajnokok Ligájában:

A BL olyan, mint a Ferrari, vagy a Porsche. Nem vezetheted azonnal, előbb gyakorolni kell. Jelenleg túl korai lenne bevezetni a videobírót. Egy napon biztosan a BL-ben is lesz, de nem kapkodunk.

Az már korábban eldőlt, hogy a 2018-19-es BL-idényben még nem lesz a bírókat segítő rendszer.

Az UEFA-elnök szerint egyébként a videóbíró sem változtatott volna a Real Madrid–Juventus BL-negyeddöntő tizenegyesén, bár nem teljesen világos, miért, hiszen Ceferin azt mondta, "egyesek húszszor megnézték az esetet, én pedig vagy ötvenszer. Az emberek fele szerint 11-es volt, a másik fele szerint nem" – idézi az MTI Ceferin véleményét Mehdi Benatija és Lucas Vázquez esete kapcsán.