Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A futball-vb-n a nézőknek is elmagyarázzák a videóbírós ítéleteket

2018.04.19. 11:32

Ha használják a videobírót, a segítségével születő döntést a televíziónézőknek és a helyszínen szurkolóknak is részletesen elmagyarázzák majd a nyári futball-világbajnokságon, írja az MTI.

„Nagyon jól tudjuk, hogy a kommunikáció a stadionban és azon kívül is nagyon fontos" – mondta a játékvezetők firenzei szemináriumán Sebastian Runge, a nemzetközi szövetség (FIFA) innovációért felelős vezetője.

„Az óriáskivetítőkön grafikákat és visszajátszásokat mutatunk majd, és tájékoztatjuk a szurkolókat a videobírós döntésekről, és azok hátteréről."

A kommunikációért a Moszkvában üzemelő videó operációs szobában dolgozó személy lesz a felelős. Ő is látni fogja azt, amit a videobíró lát a képernyőjén, és hallani fogja, mi hangzik el a videoasszistens és a mérkőzést vezető bíró között. A legfontosabb információk ezután eljutnak a stadion kivetítőit kezelőkhöz, valamint a kommentátorokhoz, és a döntések magyarázata a FIFA honlapján, a televízióban és a vb mobilos alkalmazásában is megjelenik - közölte Runge.