Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A futball-vb-n a nézőknek is elmagyarázzák a videóbírós ítéleteket

2018.04.19. 11:32

Ha használják a videobírót, a segítségével születő döntést a televíziónézőknek és a helyszínen szurkolóknak is részletesen elmagyarázzák majd a nyári futball-világbajnokságon, írja az MTI.

„Nagyon jól tudjuk, hogy a kommunikáció a stadionban és azon kívül is nagyon fontos" – mondta a játékvezetők firenzei szemináriumán Sebastian Runge, a nemzetközi szövetség (FIFA) innovációért felelős vezetője.

„Az óriáskivetítőkön grafikákat és visszajátszásokat mutatunk majd, és tájékoztatjuk a szurkolókat a videobírós döntésekről, és azok hátteréről."

A kommunikációért a Moszkvában üzemelő videó operációs szobában dolgozó személy lesz a felelős. Ő is látni fogja azt, amit a videobíró lát a képernyőjén, és hallani fogja, mi hangzik el a videoasszistens és a mérkőzést vezető bíró között. A legfontosabb információk ezután eljutnak a stadion kivetítőit kezelőkhöz, valamint a kommentátorokhoz, és a döntések magyarázata a FIFA honlapján, a televízióban és a vb mobilos alkalmazásában is megjelenik - közölte Runge.