Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Máig kísérti Messit, amit kihagyott a vb-döntőben

2018.05.01. 13:36

Miután a Barcelona megnyerte egy héten belül a Spanyol Kupát és a bajnokságot, a katalánok a hétvégi Clasico után akár pihentethetnék is a 30 éves Lionel Messit. Argentin szakember rendre erre kérik a Barcát, hogy a világbajnokság előtt ne facsarják ki jobban a tízesüket.

A World Soccer minapi elemzésében is arra tért ki, képes lesz-e a társait magával ragadni a válogatottban is, hiszen országa nem nyert semmit 1993 óta, három döntőt is elbukott viszont. (Argentína 1978-ban hazai pályán, 1986-ban Mexikóban lett bajnok.)

Már most sokan azt találgatják, milyen formációban fog játszani a válogatott, mert Dybala hasonló szerepkört tölt be. Messi szerint igaza van a Juventus sztárjának, ezért egyáltalán nem vette támadásnak a szavait.

Most vagy soha hangulatban van Argentína – ezt Messi is megerősítette.

Sőt, arról is beszélt, hogy mindmáig kísérti az a helyzet, amit kihagyott az előző vb-döntőben.

„Nem néztem vissza egyszer sem a meccset, de a helyzet most is előttem van, emlékszem rá. Rossz megoldást választottam, máshogy kellett volna megrúgnom a labdát. Valahogy úgy, mint a Chelsea ellen, amikor hasonló pozícióból lőttem.”

Megkerestem a lehetőséget és a gólt.

A vb-döntőben kicsit távolabbról lő - tökéletes indítást kap, épp nincs les -, és a hosszú sarkot veszi célba. Neuernek nem kell védenie, mert kevéssel mellémegy a labda.

A Chelsea ellen a március 14-i meccsen viszont meg sem fordult a fejében a hosszú sarok, talán amiatt, mert érezte, elakadhat a labda a védőkben. Courtois lábai között megy be a labda. Ahogy az első gólnál is.

A kapusoknak mindenesetre nem árt készülniük, hogy abból a szögből nem a hosszúra fog lőni, inkább a lábak közötti területet, vagy a rövidet választja. Ahogy a Depor ellen vasárnap, igaz akkor kapásból tüzelt.