Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Cérnaszálon függ Neuer vébéje

2018.05.04. 15:07

Jupp Heynckes vezetőedző bejelentette, hogy bizonytalanná vált a Bayern München-kapus, Manuel Neuer sérülés utáni visszatérése.Az idény végén távozó szakvezető pénteken közölte, a válogatott futballista a szombati, kölni mérkőzésen sem szerepel a bajnokcsapat keretében, és az sem biztos, hogy a Bundesliga utolsó fordulójában, illetve a Német Kupa döntőjében pályára léphet. Minden az orvosok szakvéleményétől függ.

"A jövő héten egy újabb lépést tehet a helyes irányba, hiszen végre teljes értékű edzésmunkát végezhet. Ez egy érzékeny sérülés, amelynek kapcsán nem mindig hoztak helyes döntéseket" - mondta Heynckes, akinek szavaiból úgy tűnik, a világ egyik legjobb kapusát félrekezelték.

Az edző szerint egyébként Neuer már nagyszerű erőállapotban van.

A 32 éves kapusnál szeptemberben harmadszor diagnosztizáltak lábközépcsont-törést, meg kellett operálni. Bár eleinte úgy tűnt, januárban ismét pályára léphet, erre még mindig nem kerülhetett sor.

A világbajnok játékos egy hónapja kijelentette: biztos benne, hogy még a tavaszi idényben visszatérhet.

Neuer március 27-én állhatott ismét edzésbe, és továbbra is reménykedik, hogy ott lehet a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon. Joachim Löw szövetségi kapitány - aki május 15-én szűkíti keretét - kijelentette, számít a kapusra a tornán, és bízik benne, hogy június 2-án az Ausztria elleni barátságos meccsen már pályára küldheti.

Heynckes szerint is van esélye Neuernek a vb-csapatba kerülni, de nem szabad kockáztatnia.

Ha Neuer ott lesz is a keretben, egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a németek első számú kapusa a tornán. Ha nem 100 százalékos, a Barcelona-kapus Marc-André Ter-Stegen helyettesítheti, aki kiválóan védett eddig az idényben a Barcelonában.(MTI/Index)