Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Van olyan játékos, aki köszöni, de inkább nem menne a vb-re

2018.05.15. 08:57

Kevés nagyobb presztízsű dolog van a futballvilágban, mint játszani világbajnokságon. Azonban nem mindenki van odáig a lehetőségről:  Fábio Coentrao, a Real Madrid portugál védője például megkérte Fernando Santos szövetségi kapitányt, hogy ne válogassa be a nemzeti csapatba.

A 30 éves, 52-szeres válogatott védő jelenleg a portugál Sportingnál játszik kölcsönben, és saját bevallása szerint nincs olyan jó formában, hogy ott legyen a vb-n. Ez azonban nem válogatottságtól való visszavonulást jelenti, reméli, hogy később még sokat lehet válogatott, ám most inkább ezt kihagyná a csapat érdekében.

A szebb napokat is megélt védő egy sérülés miatt nem volt tagja a 2016-os Európa-bajnokságot megnyerő portugál keretnek, és a vb-re sem volt garantált a meghívója. A sérülése óta ugyanis 18 meccset játszott a válogatott: négyszer sérült volt, 12-szer nem kapott meghívót, a maradék két meccsen pedig összesen 28 percet játszott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?