Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brazil vb-szigor: csak a döntőben jár prémium

2018.05.22. 11:19

A brazil futballválogatott játékosai és szakmai stábja csak akkor kap prémiumot, ha döntőbe jut a csapat a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.

"Megváltoztattuk és igazságosabbá tettük a jutalmazást" - mondta Eduardo Gaspar csapatvezető a válogatott edzőtáborában.

Korábban a keret mind a 23 játékosa és a stáb is kapott jutalmat a végső helyezéstől függetlenül, az összeg pedig döntő, illetve világbajnoki cím esetén jelentősen nőtt.

"Nem volt ideális, hogy a csapat akkor is kapott bónuszt, amikor csak az elődöntőig jutott" - tette hozzá Gaspar, aki az idei tornára meghatározott díjazásról pontos összegeket nem árult el.

Brazília június 3-án Liverpoolban a horvátokkal játszik felkészülési mérkőzést. A csapatvezető elárulta, Adenor Leonardo Bacchi - közismert becenevén Tite - szövetségi kapitány tervei szerint azon a találkozón egy félidőt tölt a pályán Neymar, aki februári bokasérülése, majd operációja óta nem játszott.

A brazilok június 10-én Bécsben az osztrákokkal találkoznak, a vb-n pedig Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával szerepelnek egy csoportban. (MTI)

Megvan az angolok csapatkapitánya

Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára lesz az angol válogatott csapatkapitánya. A 24 éves csatár 23 mérkőzést játszott eddig a nemzeti csapatban, és 12 gólt szerzett, tavaly a skótok elleni vb-selejtezőn már ő viselte a karszalagot. Az angolok Tunéziával, Panamával és Belgiummal vannak azonos csoportban a világbajnokságon.