Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

20 méterenként rendőrök lesznek a vb-n

2018.05.30. 21:59

Az orosz rendőrség elővigyázatos, és keményen fellép a futballhuligánokkal szemben a június 14-én kezdődő futball-világbajnokság biztonságos megrendezése és a szurkolói összecsapások elkerülése érdekében.

Szergej Gorbacsov, az élvonalbeli Arsenal Tula vezérszurkolója a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában elmondta, a hatóság emberei rendszeresen ellenőrzik a látókörükben lévő, veszélyesnek tartott drukkereket, annak ellenére, hogy hivatalosan nincsenek eltiltva a sportesemények látogatásától.

Ő maga egy olyan találkozón vett részt, amelyen a rendőrség illetékesei felszólították a huligánokat, semmiféle erőszakos cselekményt ne kövessenek el a stadionokban.

Oroszországban a közelmúltban növelték a lelátói incidensek miatti bírságokat, sőt egyes esetekben a tetteseknek írásba kellett adniuk, hogy nem szervezkednek, és nem verekedhetnek.

Egy magas rangú belügyminisztériumi tisztviselő elmondta, a világbajnokságnak otthont adó 11 városban

"húsz méterenként rendőröket állítanak", hogy megelőzzék a kisebb bűncselekményeket és az összecsapásokat.

Gorbacsov hét hónapot ült egy marseille-i börtönben, mert a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon huligánbandákkal szervezetten verte az angol drukkereket. Az orosz hatóságok akkoriban ígéretet tettek, hogy megfékezik az erőszakot a világbajnokság idejére, ezzel is igyekeznek feledtetni a marseille-i verések emlékeit.

"A rajongók, beleértve az oroszokat is, érzik a hatásait annak, amit a hatóságok tesznek a világbajnokság problémamentes megrendezéséért" - mondta Gorbacsov.

Állítja, azoknak az angoloknak sem kell félniük Oroszországban, akikkel két éve Marseille-ben balhéztak.

Az orosz hatóságok egyeztetnek a londoni hatóságokkal, és tanulmányúton is részt vettek Angliában.

A belügyminisztérium feketelistáján több mint 400 ember szerepel, nekik megtiltották, hogy sporteseményekre menjenek. Aki nincs a listán, annak is ki kell váltania a világbajnokságon szükséges személyi azonosítót. (MTI)