Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

20 méterenként rendőrök lesznek a vb-n

2018.05.30. 21:59

Az orosz rendőrség elővigyázatos, és keményen fellép a futballhuligánokkal szemben a június 14-én kezdődő futball-világbajnokság biztonságos megrendezése és a szurkolói összecsapások elkerülése érdekében.

Szergej Gorbacsov, az élvonalbeli Arsenal Tula vezérszurkolója a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában elmondta, a hatóság emberei rendszeresen ellenőrzik a látókörükben lévő, veszélyesnek tartott drukkereket, annak ellenére, hogy hivatalosan nincsenek eltiltva a sportesemények látogatásától.

Ő maga egy olyan találkozón vett részt, amelyen a rendőrség illetékesei felszólították a huligánokat, semmiféle erőszakos cselekményt ne kövessenek el a stadionokban.

Oroszországban a közelmúltban növelték a lelátói incidensek miatti bírságokat, sőt egyes esetekben a tetteseknek írásba kellett adniuk, hogy nem szervezkednek, és nem verekedhetnek.

Egy magas rangú belügyminisztériumi tisztviselő elmondta, a világbajnokságnak otthont adó 11 városban

"húsz méterenként rendőröket állítanak", hogy megelőzzék a kisebb bűncselekményeket és az összecsapásokat.

Gorbacsov hét hónapot ült egy marseille-i börtönben, mert a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon huligánbandákkal szervezetten verte az angol drukkereket. Az orosz hatóságok akkoriban ígéretet tettek, hogy megfékezik az erőszakot a világbajnokság idejére, ezzel is igyekeznek feledtetni a marseille-i verések emlékeit.

"A rajongók, beleértve az oroszokat is, érzik a hatásait annak, amit a hatóságok tesznek a világbajnokság problémamentes megrendezéséért" - mondta Gorbacsov.

Állítja, azoknak az angoloknak sem kell félniük Oroszországban, akikkel két éve Marseille-ben balhéztak.

Az orosz hatóságok egyeztetnek a londoni hatóságokkal, és tanulmányúton is részt vettek Angliában.

A belügyminisztérium feketelistáján több mint 400 ember szerepel, nekik megtiltották, hogy sporteseményekre menjenek. Aki nincs a listán, annak is ki kell váltania a világbajnokságon szükséges személyi azonosítót. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!