Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dembelé zseniális gólt lőtt, Franciaország erőt demonstrált

2018.06.01. 23:16

Olaszországgal játszott barátságos mérkőzést a világbajnokság egyik fő esélyesének számító Franciaország pénteken. Bár az olaszok nem voltak rosszak – a válogatottba nemrég visszatérő Mario Balotelli különösen nagy kedvvel és jól játszott –, a franciák nagyon simán nyertek.

Franciaország kezdte jobban a találkozót, Samuel Umtiti már a 8. percben a kapuba vágott egy kipattanót (1–0), majd jött Antoine Griezmann, aki egy videóbíró által megadott/megerősített büntetőt értékesített, megszerezve csapata második gólját. Ez volt egyébként a csatár 20. gólja a nemzeti csapatban, amihez mindössze 53 mérkőzésre volt szüksége. 

A nagy hátrány felébresztette az olaszokat is, Mario Balotelli szabadrúgását ugyan még tudta védeni Hugo Lloris (bár a védésére aligha lehetett büszke), a kipattanót azonban Leonardo Bonucci közelről bevágta az első félidő végén (2–1).

A második játékrészben tovább tartott az olaszok lendülete, rendesen megszórták a francia kaput, gólt azonban ismét Franciaország szerzett: Ousmane Dembelé csavart nagyon okosan a hosszúba. Zseniális helyzetfelismerés volt:

 Több találat már nem született a találkozón, így Franciaország magabiztos játékkal, 3-1-re győzte le Roberto Mancini csapatát.

A többi barátságos válogatott mérkőzés eredménye:

  • Ausztrália - Csehország 4 - 0
  • Dél-Korea - Bosznia-Hercegovina 1 - 3
  • India - Tajvan 5 - 0
  • Grúzia - Málta 1 - 0
  • Tunézia - Törökország 2 - 2