Dömötör
-1 °C
14 °C

Dembelé zseniális gólt lőtt, Franciaország erőt demonstrált

2018.06.01. 23:16

Olaszországgal játszott barátságos mérkőzést a világbajnokság egyik fő esélyesének számító Franciaország pénteken. Bár az olaszok nem voltak rosszak – a válogatottba nemrég visszatérő Mario Balotelli különösen nagy kedvvel és jól játszott –, a franciák nagyon simán nyertek.

Franciaország kezdte jobban a találkozót, Samuel Umtiti már a 8. percben a kapuba vágott egy kipattanót (1–0), majd jött Antoine Griezmann, aki egy videóbíró által megadott/megerősített büntetőt értékesített, megszerezve csapata második gólját. Ez volt egyébként a csatár 20. gólja a nemzeti csapatban, amihez mindössze 53 mérkőzésre volt szüksége. 

A nagy hátrány felébresztette az olaszokat is, Mario Balotelli szabadrúgását ugyan még tudta védeni Hugo Lloris (bár a védésére aligha lehetett büszke), a kipattanót azonban Leonardo Bonucci közelről bevágta az első félidő végén (2–1).

A második játékrészben tovább tartott az olaszok lendülete, rendesen megszórták a francia kaput, gólt azonban ismét Franciaország szerzett: Ousmane Dembelé csavart nagyon okosan a hosszúba. Zseniális helyzetfelismerés volt:

 Több találat már nem született a találkozón, így Franciaország magabiztos játékkal, 3-1-re győzte le Roberto Mancini csapatát.

A többi barátságos válogatott mérkőzés eredménye:

  • Ausztrália - Csehország 4 - 0
  • Dél-Korea - Bosznia-Hercegovina 1 - 3
  • India - Tajvan 5 - 0
  • Grúzia - Málta 1 - 0
  • Tunézia - Törökország 2 - 2