Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyiptom csak két csatárral megy a vb-re, a sérült Szalah az egyik

2018.06.04. 14:57

Bízhat sztárja, Mohamed Szalah felépülésében az egyiptomi futballválogatott szövetségi kapitánya, aki végleges, 23-as keretébe mindössze két csatárt jelölt az oroszországi világbajnokságra, s ezek egyike a Liverpool futballistája.

A Premier League-szezon legjobb csatára május végén, a Real Madrid elleniBajnokok Ligája-döntőben szenvedett vállsérülést. Erősen kérdéses volt, hogy felépül-e a vb-re, ám az egyiptomi szövetség elnöke már a múlt héten jelezte, hogy az orvosok szerint három hétnél nem vesz több időt igénybe a teljes gyógyulás, a csatár már a válogatott első meccsén ott lesz a pályán.

Hector Cúper szakvezető szintén jelölte keretébe Esszam El-Hadarj. A 45 éves kapus a vb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lehet, amennyiben lehetőséget kap majd a kapitánytól.

Az egyiptomi válogatott az oroszországi világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi csapattal játszik az A csoportban. Első meccsét 15-én vívja majd Uruguay ellen. (MTI)

A 23 fős egyiptomi keret:

  • kapusok:

Serif Ekramj (al-Ahli), Esszam El-Hadarj (al-Taavoun), Mohamed El-Senavj (al-Ahli)

  • hátvédek:

Mohamed Abdel-Safj (al-Fateh), Ajman Asraf (al-Ahli), Ahmed Elmohamadj (Aston Villa), Ahmed Faszj (al-Ahli), Omar Gaber (Los Angels FC), Ali Gabr (West Bromwich Albion), Mahmoud Hamdj (Zamalek), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Szaad Szamir (al-Ahli)

  • középpályások:

Mohamed Elneny (Arsenal), Abdallah Szaid (KuPS), Mahmoud Sikabala (al-Raed), Ramadan Sobhi (Stoke City), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (al-Ittihad), Amr Varda (Atromitosz), Szam Morszj (Wigan Athletic), Mahmoud Hasszan (Kasimpasa)

  • támadók:

Mohamed Szalah (Liverpool), Marvan Mohszen (al-Ahli)