Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azért szimulál a tunéziai kapus, hogy ehessenek, amíg ápolják

2018.06.05. 08:08 Módosítva: 2018-06-05 15:51:04

A vallási ünnepek és a labdarúgás különös kölcsönhatásáról számolt be a BBC.  A muszlimok jelenleg is tartó vallási ünnepe, a ramadán alatt a hívőknek szigorú böjtöt kell tartaniuk napkeltétől napnyugtáig. A szabályok betartása nyilvánvaló hátrányt jelent egy labdarúgó-válogatott számára, így érthető, ha a tunéziai csapatnál legalább a koplalás idejét megpróbálják a lehető legrövidebbre szabni.

Az eddig két felkészülési meccsét a kora esti órákban játszó észak-afrikai válogatottnál azzal a trükkös megoldással álltak elő, hogy a kapusuk napnyugtakor hirtelen sérülést szenved. Mouez Hasszen Portugália és Törökország ellen is pont akkor rogyott a fűre látszatra különösebb ok nélkül, amikortól újra lehet enni és inni. A játékostársai meg ilyenkor rohantak az oldalvonalhoz, ahol datolyát (tradicionális böjttörő ételt és vizet kaptak).

A portugálok ellen annyira bejött a dolog, hogy az addig 2-1-es hátrányban lévő tunéziaiak 6 perccel később ki is egyenlítettek (a törökök elleni mérkőzés szintén ezzel az eredménnyel zárult).

A különös esetekről szóló videókat helyi szurkolók osztották meg a Twitteren, az országban pedig általános derültséget váltott ki az ötletes megoldás.

Sőt, maga a kapus is azt kommentálta a hírhez a Twitteren széles mosolyok kíséretében, hogy „sérült voltam, haver".

Ezek után érdekes lesz figyelni, vajon a spanyolok elleni június 9-i mérkőzésen is jön-e a menetrendszerű sérülés. A világbajnokság alatt már vége lesz a ramadánnak, így ott hasonló cselekre már nem kell számítanunk.