Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA biztonsági főnöke szerint nem lesz rendbontás a vb-n

2018.06.06. 13:58

Nem tart rendbontásoktól a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon Helmut Spahn, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) biztonsági főnöke – írja az MTI.

Spahn kiemelte, hogy Oroszország 1,4 milliárd eurót költött a 2014-es téli olimpia biztonságára, a futball-vb esetében pedig minden bizonnyal meghaladták ezt az összeget, mivel sokkal nagyobb kiterjedésű eseményről van szó. Hozzátette azt is, hogy az oroszok elvileg nagyon jól felkészültek a rendezésre, ő pedig elégedett az előkészületekkel.

A vb biztonságának garantálása érdekében negyvenezren jönnek a polgári védelemtől, tizennégyezren pedig a különféle őrző-védő szervezetektől, és ehhez társulnak még a rendőrök, nemzeti gárdisták, katonák és a titkosszolgálat munkatársai is, úgyhogy összességében több százezerre tehető a vb biztonságáért felelős személyek száma.

A terrorveszélyre is felkészültek az oroszok, csak Kalinyingrádnál egy rombolót, két fregattot, négy korvettet és két antiterrorista gyorsnaszádot állomásoztatnak, emellett pedig a légierő és a páncélosok is készenlétben állnak.