Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiveszed Hidegkutit, te leszel az árnyéka!

2018.06.07. 09:37

Németország első világbajnoki aranyérmét elevenítette fel a csapat még élő tagja, a 86 éves Horst Eckel.

A középpályás volt az 1954-es berni döntő legfiatalabb játékosa, és már egyedül ő él a játékosok közül.

A nagy esélyes Magyarország 3:2-re alulmaradt a németekkel szemben, akiket korábban 8:3-ra múlt felül. Puskás és Czibor gyors góljaival 10 perc után vezetett az Aranycsapat, de 10 perc múlva jött az egyenlítés.  

„Az volt a dolgom, hogy árnyékként kövessem Hidegkutit. Herberger ezt a feladatot szabta rám, nem kérdeztem vissza, mire gondol. Mindenki mástól is kért speciális dolgokat, mert tudta, hogy zavart kell okozni a magyarok támadásainál. A szünetben tisztán és világosan beszélt, úgy értékelte, képesek vagyunk legyőzni a magyarokat. Tudta, hogy itt az esély, és feltüzelt bennünket. Hat perc volt hátra, a szerelést gyártó Adi Dassler mutatta a kezével Rahn gólja után. Annyit kellett kibírnunk. Erre tisztán emlékszem, a következő kép már az, hogy örülünk, nyertünk" – idézte fel a Bildnek.

Megkérdezték tőle, hogy a meccs után mekkora dicséretet kapott, miután jól – majdnem kifogástalanul – teljesítette a feladatát.

„Alig. Talán annyit mondott, szép munka volt. Herberger nem erről volt híres, jobb pszichológus volt annál, mint hogy agyondicsérjen. Megelőzte a korát, remek edző volt, mert nemcsak a saját csapatáról, hanem az ellenfelekről is mindent tudott" – magyarázta.

Arról is beszélt, hogy meccsenként 200 márkát kaptak, vagyis 1000 márka járt a győzelemért. Nem a pénzért játszottak, hanem az ország dicsőségéért, erősítette meg.