Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump miatt nincs cipője az iráni válogatottnak

2018.06.08. 17:36

Elég aljas módon szólt bele a nagypolitika az iráni válogatott világbajnoki felkészülésébe. Miután Donald Trump felmondta az Iránnal kötött atomalkut és bejelentette a korábbi gazdasági szankciók visszaállítását, az amerikai tulajdonú Nike arról tájékoztatta az iráni válogatottat, hogy sajnos a továbbiakban a cégnek nem áll módjában futballcipőkkel ellátni a játékosait.

Így most az a különös helyzet állt elő, hogy az iráni válogatott már a torna helyszínén gyakorol – a résztvevők közül elsőként érkeztek Oroszországba – cipőjük viszont nincs, legalábbis a keret azon tagjainak, akik rendesen Nike-ban játszanak – ugyan a pályán nem tehet hozzá sokat, de a csapat szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz is Nikeban mozog az edzéseken.

Az iráni csapatvezetők érthető módon nem fogadták túl lelkesen, hogy a sportszergyártó alig egy héttel a torna előtt ilyen helyzet elé állította a játékosokat.

A játékosok megszokják a szerelést, amiben játszanak. Nem helyénvaló alig egy héttel egy ilyen fontos torna előtt váltani" – nyilatkozta a helyzetről Carlos Queiroz, a válogatott portugál edzője. Később a szakember azt is elmondta, hogy a FIFA segítségét kérték az ügy megoldásához.

 A helyzet sokkal rosszabb is lehetne, de szerencsére az iráni válogatott szerelését – a cipőt kivéve – az Adidas szállítja, így legalább meze, gatyája és sportszára biztosan lesz mindenkinek. De persze azoknak sem kell majd mezítláb játszaniuk, akik amúgy Nikeban szoktak, számukra vélhetően az Adidas biztosít majd felszerelést a világbajnokságra.

Az irániak június 15-én játsszák első meccsüket a tornán, Szentpéterváron találkoznak Marokkó válogatottjával.