Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Portugália Ronaldo mellé új sztárt adhat a vb-n

2018.06.08. 10:34

Portugália sima 3-0-s győzelemmel fejezte be felkészülését a futball-világbajnokságra. Cristiano Ronaldo 150-edszer volt a válogatott Algéria ellen, de a meccs nem róla, hanem a két gólt szerző Goncalo Guedesről szólt, aki a vb egyik meglepetése is lehet.

A portugálok a 17. percben szerezték meg a vezetést, egy félpályáról előrevágott labdát Bruno Fernandes fejelt le a 16-osnál érkező Guedes elé, aki azt lendületből a kapuba vágta.

A második gólt Bruno Fernandes egy balszélről érkező Ronaldo-beívelést fejelt kapuba a védők közé berobbanva a 37. percben.

A végeredményt Guedes állította be az 55. percben, szinte ugyanonnan és ugyanúgy fejelt kapuba, mint Fernandes. Négy perccel később közel volt ahhoz, hogy mesterhármast szerezzen, de Aissan Mandi kapus bravúrral hárított.

A 21 éves Guedes két góljával a portugál válogatott kezdőjébe is kerülhet a vb-n, ahol Fernando Santos csapata egyből Spanyolországgal kezd. A remekül sprintelő és jól cselező Guedes a PSG játékosa, de ebben a szezonban a Valenciánál volt kölcsönben, öt góllal zárt a spanyol bajnokságban.

Felkészülési mecsek:

  • Uruguay-Üzbegisztán 3-0 (1-0)
  • Izland-Ghána 2-2 (2-0)
  • Anglia-Costa Rica 2-0 (1-0)
  • Portugália-Algéria 3-0 (2-0)
  • Koreai Köztársaság-Bolívia 0-0