Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy nappal a vb előtt kivágták a spanyol kapitányt, meg is van az új

2018.06.13. 12:11

Huszonnégy órával a vb rajtja előtt kirúgta a spanyol futballszövetség a vb-esélyes válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit, mert az engedélyük nélkül írt alá a Real Madridhoz kedden.

A szövetség elnöke, Luis Rubiales – aki a fejlemények miatt hazarepült a moszkvai FIFA-kongresszusról – szerdai sajtótájékoztatóján azzal indokolta a lépést, hogy csak öt perccel a Real keddi bejelentése előtt értesültek arról, hogy Lopetegui aláírt a Realhoz. Velük nem egyeztetett, ezért elvi okokból kénytelenek voltak elküldeni az állásából. Ennek ellenére sok szerencsét kívántak neki a folytatáshoz.

A 2016-os Eb után kinevezett, 14 győzelem és a 6 döntetlen után távozó Lopetegui május 22-én hosszabbított a szövetséggel a 2020-as Eb végéig, majd rá három hétre leszerződött a Real Madrihoz, ahol a világbajnokság után vette volna át a zsinórban harmadik BL-győzelem után lemondó Zinedine Zidane helyét.

A Real Madrid 2 millió euróért vásárolja ki a szövetségtől Lopeteguit, ennyiért kötelesek elengedni a futó szerződéséből.

Spanyolország a vb második napján, pénteken kezdi meg a szereplését az Eb-címvédő Portugália ellen. Utána Iránnal majd Marokkóval játszanak.

Már meg is van az utód

Röviddel Lopetegui kirúgása után a szövetség meg is nevezte az új kapitányt: Lopetegui eddigi segédedzője, a korábbi Real Madrid-játékos Fernando Hierro veszi át a válogatottat. Az 50 éves egykori középhátvéd 2014-15-ben Carlo Ancelotti segédedzője volt a Real Madridnál, azt a Zinedine Zidane-t váltotta az olasz edző mellett, aki a Real B csapatának vezetőedzője lett. 2016-17 között a Real Oviedót vezette, majd Lopetegui stábjába igazolt a spanyol válogatott mellé.