Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hierro: A lényeg, hogy alig nyúljak bele

2018.06.14. 09:48

Fernando Hierro biztosan nem gondolta volna még két nappal a vébé előtt sem, hogy ő lesz hazája válogatottjának szövetségi kapitánya a világbajnokságon, de miután Julen Lopeteguit kirúgták, ő volt kéznél, így kinevezte a szövetségi elnök, Luis Rubiales.

Xavi megtapsolta a lépést, és Hierrót is dicsérte, aki nem tűnt megilletődöttnek, mikor először kapitányként beszélt.

Szép kihívás. A körülmények olyanok, amilyenek, de bátran megyek neki a feladatnak. Nem mondhattam nemet, nem bocsátottam volna meg magamnak. Ha nem hinném, hogy meg tudjuk nyerni a vébét, nem vállaltam volna el az állást

– nyilatkozta.

Edzői filozófiája a lehető legegyszerűbb és legészszerűbb.

A lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen belenyúlnom a munkába, bár most két napig nem alszom, hogy felkészüljek a portugál meccsre. Intelligensen kell munkához látnunk, és nem változtatni a dolgokon. Minden edzésen ott voltam, mindennap a csapat körül mozogtam. De két nap alatt semmin sem tudunk változtatni.

Hierro a szövetség sportigazgatója volt az elmúlt nyolc hónapban, a csapattal kelt és feküdt, csak nem dirigált az edzéseken.

Hierro az első edzésen új csapatával
Hierro az első edzésen új csapatával

Játékosait azonnal figyelmeztette:

"Ami történt, nem jelenthet kifogást rá, hogy ne az eltervezett céljainkért hajtsunk."

Ezzel finoman jelezte is, hogy a vb-címért érkeztek.

Az egyik újságíró Zidane-éhoz hasonlította a beugrását, akit szezon közben neveztek ki, aztán három BL-győzelem lett a vége a Real Madridnál.

A válogatott Zidane-ja? Aláírnám, persze.