Ez volt a világbajnokság 2. napja

Index
2018.06.15. 12:28

Összefoglaló

Három meccsel folytatódott a világbajnokság, Uruguay és Irán hajrábeli drámával nyert, a portugál-spanyol őrült jó 3-3 lett.
Cristiano Ronaldo beérte a 84 válogatott gólig jutó Puskás Ferencet.
A FIFA vizsgálatot indított az üres helyek miatt.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rappelést persze tessék erősen idézőjelesen érteni, de azért a 66 éves edző egész rendesen odatette magát a holland sztárokkal sufnituningolt marokkói futbalhimnusz az elején. Van Gaal mellett még Sneijder, Kluivert és Nistelrooy is feltűnik a videóban.

    Amúgy meg ki gondolta volna, hogy a hollandoknak egyszer majd Marokkó mögé kell beállnia, mert maguk nem jutnak ki a vébére.

  • Szerdán kiderült, hogy USA, Mexikó és Kanada együtt rendezi a 2026-os vb-t, így nem csak azért lesz különleges a torna, mert először indul 48 csapat, hanem azért is, mert ez lesz az első olyan világbajnokság, amit három ország rendez közösen.

    Diego Maradonát ugyanakkor láthatóan nem kimondottan érdeklik ezek a rendkívül érdekes tények, élesen bírálta a FIFA döntését, elsősorban a térségben hiányzó futballszenvedélyt és a játék gyenge színvonalát kifogásolva.

    Mexikó nem érdemli meg a rendezést, ha összekerülnek Brazíliával vagy Németországgal akkor rögtön ki is esnek. Kanadában jól tudnak síelni, az amerikaiak meg csak a reklámok miatt csinálják az egészet.

     - mérgelődött az argentin klasszis, aki 1986-ban pont Mexikóban lett világbajnok.

    Maradona egyébként sem lehetett túl jó hangulatban, csütörtökön ugyanis nem ismerték fel a vb-nyitómeccsén a biztonságiak, úgyhogy a küldöttsége hiába kérlelte őket, nem nyitották ki neki a parkoló kapuját, így máshol kellett megállnia.

    (MTI)

  • Igaz, ennek már húsz éve és nem az oroszok győzelméről szól, hanem keserédesen megénekli az akkor aktuális cukicsapat, a jamaicai válogatott Argentínától elszenvedett 5-0-ás vereségét. Igaz, akkor nem volt mit énekelni az oroszokról, hiszen nem jutottak ki. Jó, ez azért a mostani, házigazdai pozíció nélkül 2002-ben és 2014-ben is sikerült, igaz, a csoportkörből akkor sem jutottak tovább, ahogyan az első posztszovjet szereplésükkor, 1994-ben sem.

    Most azért erre, az 5-0-ás Szaúd-Arábia elleni győzelmük után, hazai terepen azért több esélyük van, biztos lesz majd erről is dal. Amíg nem, addig hallgassák meg a mókás reggae-dalt, hogy aszongya: Kakaja ból, kakaja ból, Argentyina-Jamajka: pjáty-nól!  

  • Sikeres térdműtéten esett át Manuel Lanzini, az argentinok középpályása, aki éppen egy hete szenvedett térdszalag-szakadást így a vb-keretből is kikerült.

    Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt sokan kritizálták, hogy őt hívta be az Interben remekelő Mauro Icardi helyett, de a sérülés után sem változott meg a véleménye a játékosról, Enzo Perezt, a River Plate játékosát hívta be Lanzini helyére.

    Argentína egyébként elég merész felállással megy neki a vb-nek, erről bővebben itt olvashat.

  • A világbajnokságra lassan a nyár is megjön, eddig úgy kerülte a Moszkvától északabbra fekvő területeket, mint Putyint a G7. Utóbbiban is van egyébként egy trumpos elmozdulás, de a nyár azért előrébb jár:

    • Moszkvában már 18 fok van!!!!!!
    • Szentpéterváron 20!!!
    • Szocsiban meg 30, de ez az orosz szubtrópustól azért ez a legkevesebb.
    • Kicsit más a helyzet az Ural keleti oldalán, így földrajzilag már Ázsiában fekvő Jekatyerinburgban, ahol ma a Egyiptom és Uruguay csap össze, 13 fok lesz. Ez az épp télbe hajló Uruguayból érkezőknek kevésbé nyomasztó, Montevideóban csak 11 fok van.
    • Egyébként most a mínuszok egy időre elhagyták Oroszországot, a leghidegebb a nyenyecföldi Amdermben van, +2 fok. 
  • Méghozzá játékoskísérőkként, a McDonald's Játékoskísérő program keretében ugyanis nyolc magyar gyerek jutott ki az oroszországi vb-re, akik a szombati Argentína - Izland meccsen kísérhetnek játékost a pályára a moszkvai Szpartak Stadionban.

    A meccs után vasárnap egyébként ők is fociznak majd, a program szokásos részeként ugyanis ilyenkor nekik is szerveznek meccset, ahol vb-mezt is kapnak.

    Világbajnokságon utoljára 2006-ban jutottak szerephez magyar játékoskísérők, a német-olasz elődöntőn.

    (MTI)

  • Ebben a produkcióban vállalt főszerepet:

  • 1982. június 15-én a magyar válogatott 10-1-re ütötte ki El Salvadort a spanyolországi futball-vb csoportmeccsén, erről a FIFA külön is megemlékezett médiacsatornáján.

    A 10-1-es győzelem két fontos rekordot is tart: egyrészt soha egyetlen válogatott sem lőtt ennyit egyetlen mérkőzésen a világbajnokságokon, másrészt azzal, hogy Kiss László hét perc alatt három gólt rámolt be az ellenfélnek, a mai napig övé a vb-k leggyorsabb mesterhármasa. A hét percbe egyébként belefért az is, hogy Szentes Lázár is lőjön egy gólt, a tizediket Nyilasi Tibor vágta. 

    A kiütéses győzelem után az argentinok 4-1-re verték a magyar csapatot, a belgák elleni 1-1 pedig azt jelentette, hogy nem sikerült továbbjutni a csoportból. 

  • Az egy dolog, hogy ma három mérkőzést, köztük egy spanyol-portugált is lezavarnak, de sok csapatnál zajlik az élet ma is.

    Zárt tréninget tartanak például a vb-esélyes brazilok, valamint Costa Rica, Mexikó, Szerbia, Svájc és Tunézia. A szerbek egy sajtótájékoztatót is tartanak ma, ahogy Panama és Costa Rica is, ugyanígy a franciák, a németek és az izlandiak is.  A vb-re nagy számban érkező peruiak örömére ma nyilvános edzést tart a válogatottjuk, az angoloknál is ez a program.

  • Biztos önök is emlékeznek a 2014-es vb ikonikus képére, ahol egy brazil szurkoló kétségbeesetten öleli magához a világbajnoki trófeát, miközben a németek éppen a földbe döngölik a csapatát.

    A képen Clovis Acosta Fernandes látható, aki 1990 óta minden világbajnokságra elkísérte a brazilokat, idén azonban már nem lehet ott, három éve alulmaradt a rák elleni küzdelemben.

    Az öröksége ugyanakkor tovább él, az oroszországi vb-re fia vitte ki a férfi kalapját és a trófeát, így lélekben most is ott lesz a legismertebb és legszomorúbb brazil futballszurkoló.

    DftN8IGXcAATZlX:large
    Fotó: Twitter
  • Mert hogy ma van neki a 26., az egyiptomiak edzője, Hector Cuper pedig éppen tegnap nyilatkozta, hogy szinte teljesen biztos, hogy a Liverpool csatára pályára fog lépni Uruguay ellen.

    Persze nem Egyiptom az esélyese a meccsnek, de éppen a sérüléséből visszatérő Szalah lehet az, aki kibillentheti a mérleg nyelvét a javukra. Vagy az is lehet, hogy a csapattársai hoznak extrát születésnapja alkalmából, ki tudja.

    A délután kettőkor kezdődő Egyiptom - Uruguay mérkőzést az Indexen is követhetik majd.

  • Azaz nem szerződik a Barcelonába. Célja és az Atleti célja is, hogy saját stadionjukban nyerjék meg a BL-t, jövőre ugyanis a madridi Wanda Metropolitanóban lesz a döntő. Ehhez már el is kezdtek erősíteni, Griezmann ugye marad, és érkezik Thomas Lemar a Monacótól 75 millió euróért. Simeone nem adja fel a BL-sikert a két vesztes döntő után sem.

  • A portugáloknál összeállhat a GUBERO, a Guedes-Bernanrdo Silva-Ronaldo támadóhármas, ami a vb egyik nagy felfedezése lesz. A spanyol válasz erre David Silva, Diego Costa és Isco lehet attakban.

    Valami ilyesmi:

    porspa
  • 14 órától az A csoport másik két tagja is bemutatkozik. Jekatyerinburgban Egyiptom és Uruguay találkozik. 17 órától a B csoport is elkezdi, Szentpéterváron Marokkó-Irán meccset rendeznek. Zárásként jön egy rangadó, 20 órától Szocsiban Portugália és Spanyolország játszik egymással.

  • Amíg Magyarországon épp sehol nem lehet kapni uborkás Sprite-ot, addig az oroszországi világbajnokságot a dinnyés-uborkás ízesítéssel támadta le az üdítő, de a siker itt is erősen kérdőjeles.

    A dinnyeíz azért megvan, de leginkább az a fajta, mint amikor az ember a dinnyekaréj aljáról akar még harapni egyet, de a zöld részbe csócsál bele, ami el is rontja az egészet. Arról nem is beszélve, hogy az édesítőszer tovább súlyosbítja a helyzetet, mint a sima uborkásnál.

    Sajnos így a dinnyés Sprite 5 pontból 2-nél nem érdemel többet.

    Fotó: Lovas Gergő
  • Mit is mondhatnánk, only in Russia!

  • José Mourinho szerint Brazíliának és Németországnak van a legkiegyensúlyozottabb csapata, és úgy véli, valamelyik favorit nyeri majd a vb-t, nem lesz sokkoló végeredmény.

    „Erős kereteik vannak, de az erős keretből nem mindig lesz jó csapat is. Nem gondolnám, hogy valamelyik esélytelen nagy meglepetést okozna. A végén Dél-Amerika és Európa valamelyik topcsapata fog küzdeni a vb-címért."

    A Manchester United edzője azt mondta, Anglia is jó lehet, annak ellenére, hogy elég fiatal a kerete. Úgy véli, hogy hogy a Premier League-ben és Bajnokok Ligájában ezek a fiatal játékosok is már elég tapasztalatot szereztek.