Jenő
-2 °C
6 °C

Röhejes szaúdi bakiparádé kellett a vébé első góljához

2018.06.15. 10:12

Az orosz válogatott némi meglepetésre gálamérkőzést rendezett a világbajnokság nyitányából. Az 5-0-s győzelem minden idők legnagyobb különbségű győzelme a torna nyitómérkőzésein, persze a gólfesztiválhoz szükség volt a szaúdi védelem helyenként megmosolyogtató naivitására is.

Különösen a lélektanilag oly' fontos első gólt hozták össze a szaúdi védők. Jurij Gazinszkij fejesgóljához egy tankönyvbe illő és egy szilveszteri összefoglalókba való hiba vezetett, ennél már csak akkor árthattak volna többet maguknak a szaúdiak, ha a végén a saját játékosuk talált volna a kapujukba.

A videós elemzésen szépen látszik, hogy Gazinszkij védőjének nagyjából a szöglet elvégzéséig tartott az emberfogás. Hiába maradt a beívelés után az ellenfélnél a labda, ő hátat fordított emberének, és a senki földjén céltalanul téblábolva figyelte az akciót, mint egy unatkozó férj a cipőboltban.

De még ezt is megúszhatták volna talán, ha a Gazinszkijjal felugrani próbáló al-Dzsasszim tényleg felfelé ugrik, nem pedig lefelé. A védő ugyanis fejpárbaj helyett saját magát tüntette el egy nehezen érthető lépéskombinációval. Amíg nem volt rendes lassítás az esetről, még az is felmerült, hogy valami orosz turpisság volt a dolog mögött. De nem, al-Dzsasszim alól egyszerűen kisasszéztak a lábai a nagy igyekezetben.

Ebből is látszik, hogy a fejelő játékos előtt keresztbe feküdni nem a leghatékonyabb módszer. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?