Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orban örömmel lenne magyar válogatott

2018.06.15. 09:51

A német bulvárlap, a Bild információi szerint miután eddig nem tudott német válogatott lenni Willi Orban, a magyart választotta.

A Lipcse 25 éves védőjére a korosztályos válogatottakban végig számítottak, a felnőtteknél azonban elég nagy a konkurencia (Boateng, Hummels, Rüdiger, Süle), a vb-keretre sem volt esélye, ezért döntött.

Mivel az édesapja magyar, az édesanyja lengyel, ezért mindkét ország szóba jöhetett volna, de végül a magyar mellett határozott.

A magyar szövetség és a kapitány, Georges Leekens is szerette volna megszerezni, és a szeptemberi, valamint októberi Nemzetek Ligája-meccseken akár már be is vethetik.

Orban nem beszél magyarul, de a kapus Gulácsi Péter nyilván pártfogásába venné, ha már csapattársak a német klubnál.

Orbant 2022-ig köti szerződés a Leipzighez, jelenleg nyaral, a felkészülést majd július elején kezdi el. Lőw Zsolt volt eddig a csapat másodedzője, de ő a PSG-nél folytatja Thomas Tuchel segítőjeként.