Jenő
-3 °C
6 °C

Jól vizsgázott a vb az első agyrázkódás-gyanúnál

2018.06.16. 09:57

A 2014-es világbajnokság döntőjében a német Christoph Kramer az argentin Ezequiel Garayjal ütközve kapott agyrázkódást, később elárulta, hogy a fejsérülés után arról kérdezgette a játékvezető Nicola Rizzolit, hogy a vb-döntőben játszik-e. Később ugyan lecserélték, de önmagában már az is súlyos mulasztás volt, hogy visszaengedték a pályára.

Ahogy több más esetben is mulasztás történt, legalábbis elég sok agyrázkódás-gyanús eset volt az akkori vb-n.

Az oroszországi torna az eddig lejátszott négy meccs alapján viszont jól vizsgázott, vagy legalábbis jól indított ezen a fronton, a marokkói Nordin Amrabatot ugyanis erőszakkal tartották a pályán kívül, amikor látták nála, hogy nagy a baj.

Amrabat az Irán elleni csoportmeccs 73. percében esett nagyot, lefejelte a talajt, és ahogy talpra segítették, egyből látszott, hogy nagyon nincs rendben, és nem tud visszaállni a játékba. Csakhogy Amrabat szeretett volna tovább játszani, úgyhogy úgy kellett visszafogni, nehogy pályára lépjen. Viszonylag hamar sikerült meggyőzni, és sikerült leültetni, majd szinte azonnal utána le is cserélték – öccse, Szofjan Amrabat váltotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?