Olivér
4 °C
8 °C

De Gea nem véletlenül potyázta be Ronaldo lövését

2018-06-15T190930Z 122587491 RC15AC57CBE0 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.06.16. 10:32 Módosítva: 2018-06-16 11:42:44

A szombat esti Portugália-Spanyolország mérkőzés meghozta a világbajnokság első igazi potyáját, ráadásul De Gea hibája látványosságán túl több tanulságot is hordozott magában.

  • Először is, hogy a copf nem tűnik jó ómennek mostanság a kapusszakmában.
  • Másrészt, hogy a játékos törődjön a játékkal, különösen ha Ronaldo készül lövésre, és ő a kapus.

Amikor a spanyolok világsztár kapusa, David De Gea az első félidő utolsó percében belepkézte Ronaldo jól eltalált, ám egyenesen felé tartó lövését, első pillantásra egyszerű rövidzárlatnak tűnt a dolog. Még a legjobbakkal is előfordul az ilyesmi, De Gea pechére ez vele most pont elég rosszkor történt meg.

Aztán a lassításokból kiderült, hogy a kapus maga is sokat tett a potyáért. De Gea ugyanis a gól előtti utolsó másodpercekben azzal volt elfoglalva, hogy a partjelzőnek integetett, egyébként teljesen tévesen. Pattanhatott volna bármilyen kellemetlenül az a lövés, ha a kapus fejben ott van, akkor nem okozhatott volna gondot ezen a szinten.

De Geát az zavarta meg, hogy a támadás egy pontján Ronaldo kilométeres lesen állt, csakhogy teljesen tétlenül. Amikor pedig pár pillanattal később megkapta a labdát a társától a lövés előtt, már szabályos helyzetben volt. De Gea ennek ellenére kétszer is kiintett az asszisztensnek, miközben a spanyol tizenhatos előterében bontakozott a veszélyes akció.

Akkor is épp partjelzősdit játszott, amikor Ronaldo átvette a labdát és rákészült a lövésre. Utólag talán mondhatjuk, szerencsésebb lett volna, ha inkább a saját feladatára koncentrál. 

A góllal a portugálok 2-1-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe, a második félidőben Spanyolország fordított,de aztán a végén jött megint Ronado. A portugál-spanyol végül 3-3-as döntetlennel zárult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?