Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Olyan volt Messi 11-esét kivédeni, mint egy álom

2018.06.16. 17:51

1-1-gyel kezdte világbajnoki szereplését az újonc Izland, ráadásul ezt rögtön az esélyes argentinok ellen sikerült elérni. 

A meccs egyik izlandi hőse, a kapus Hannes Halldorsson volt, aki a második félidőben védte ki Lionel Messi büntetőjét, ez lett a meccs kulcsmomentuma.  

"Olyan volt azt a büntetőt kivédni, mint egy álom, pláne, hogy ezzel sikerült pontot szereznünk, ami nagyon fontos lehet a továbbjutás szempontjából. Én is elvégeztem a házi feladatomat, mert rengeteg Messi-büntetőt megnéztem, és az ellenem lőtt korábbi tizenegyeseket is visszanéztem, hátha ő is készül belőlem. Volt egy érzésem, hogy oda lövi, ahova" - mondta 

Az izlandi szövetségi kapitány, Heimir Hallgrimsson alig győzte dicsérni a csapatát az iksz után. "Ez egy mérföldkő volt, mivel ez volt az első vb-meccsünk, elég nehéz ellenféllel. Tudtuk, hogy ennyit lesz náluk a labda, a védelmünk viszont kifogástalan volt, ráadásul olyan játékosok ellen, mint amilyenek, nekik vannak. Minden dicséretet megérdemel a csapatunk ezért a fegyelemért. Hálás vagyok a futballistáinknak" - értékelt az 1-1 után. 

Azt is hozzátette, tökéletesen tisztában vannak azzal, milyen képességeik vannak, és ehhez mérten hogyan tudnak pontokat, győzelmeket szerezni. 

Az argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli külön beszélt a gyenge meccset kifogó Messiről. "Nehéz elemezni a mai teljesítményét, mert nagyon nehéz meccse volt, nagyon kellemetlenné tették neki. Izland nagyon defenzív volt, minden területet lezárt, pedig mindent megpróbáltunk. Egy biztos: Messi nagyon elkötelezett a nemzeti csapat iránt":