Aliz
6 °C
14 °C

Olyan volt Messi 11-esét kivédeni, mint egy álom

2018.06.16. 17:51

1-1-gyel kezdte világbajnoki szereplését az újonc Izland, ráadásul ezt rögtön az esélyes argentinok ellen sikerült elérni. 

A meccs egyik izlandi hőse, a kapus Hannes Halldorsson volt, aki a második félidőben védte ki Lionel Messi büntetőjét, ez lett a meccs kulcsmomentuma.  

"Olyan volt azt a büntetőt kivédni, mint egy álom, pláne, hogy ezzel sikerült pontot szereznünk, ami nagyon fontos lehet a továbbjutás szempontjából. Én is elvégeztem a házi feladatomat, mert rengeteg Messi-büntetőt megnéztem, és az ellenem lőtt korábbi tizenegyeseket is visszanéztem, hátha ő is készül belőlem. Volt egy érzésem, hogy oda lövi, ahova" - mondta 

Az izlandi szövetségi kapitány, Heimir Hallgrimsson alig győzte dicsérni a csapatát az iksz után. "Ez egy mérföldkő volt, mivel ez volt az első vb-meccsünk, elég nehéz ellenféllel. Tudtuk, hogy ennyit lesz náluk a labda, a védelmünk viszont kifogástalan volt, ráadásul olyan játékosok ellen, mint amilyenek, nekik vannak. Minden dicséretet megérdemel a csapatunk ezért a fegyelemért. Hálás vagyok a futballistáinknak" - értékelt az 1-1 után. 

Azt is hozzátette, tökéletesen tisztában vannak azzal, milyen képességeik vannak, és ehhez mérten hogyan tudnak pontokat, győzelmeket szerezni. 

Az argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli külön beszélt a gyenge meccset kifogó Messiről. "Nehéz elemezni a mai teljesítményét, mert nagyon nehéz meccse volt, nagyon kellemetlenné tették neki. Izland nagyon defenzív volt, minden területet lezárt, pedig mindent megpróbáltunk. Egy biztos: Messi nagyon elkötelezett a nemzeti csapat iránt":

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?