Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Messi fejéhez pisztolyt szegeztek, ha nem nyer vb-t, lelövik

2018.06.16. 08:19

Lionel Messi karrieje során a világbajnoki címen és a Copa Américán kívül mindent megnyert, amit meglehetett. Vitathatatlanul a világ egyik legjobb futballistája, bármelyik korszakot is nézzük. A világbajnoki cím azonban, ahogy Cristiano Ronaldónak is, nagyon hiányzik a trófeái közül. Nincs szüksége rá a legitimációjához, de azért teherként nehezedik rá, hogy megszerezze.

Négy évvel ezelőtt Argentína vb-döntőt játszott Németországgal, ahol nem túl látványos meccsen és nem is túl jó Messivel 1-0-ra kikapott. Az argentin válogatottban vannak jó játékosok, de a kerete azért egyáltalán nem olyan meggyőző, mint a németeké, a braziloké vagy a spanyoloké. Nagyjából minden Messin múlik.

„Ha Leo jó állapotban van, akkor a csapatot inkább ő kontrollálja, mint én – idézte Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt a Kicker.

Messi egy rövid időre le is mondta a válogatottságot, sérült is volt, de hamar kiderült, nélküle Argentína nem sokra megy. A világbajnoki selejtezőben veszélyben is voltak az argentinok, Messi húzta fel őket, amikor Ecuadorban 3-1-re nyertek az ő három góljával.

„Tény, a futball tartozik Messinek egy világbajnoki címmel, Oroszországban van esély, hogy azt meg is szerezzük." – mondta Sampaoli, aki azt is érzi, mekkora nyomás van Messin. Egy elég túlzó példázatot hozott erre.

„Egy pisztolyt szegeztek a fejének, ami a világbajnokságot jelent. Ha nem nyer, akkor lelövik és meghal."

Messinek tényleg nincs könnyű dolga, két elvesztett Copa América-döntő súlya is ránehezedik, és a szurkolók is legkönnyebben őt taláják meg egy kudarcnál.

Sampaolinak nincs könnyű dolga, hogy segítse a legjobb futballistáját, ahogy elemző cikkünkben is írjuk, rengeteg veszélyes támadója van, de az argentinok középpályája és védelme nem igazán erős. Kisebb meglepetés lenne, ha így is elérnék a döntőt.

Messi néhány nap múlva már 31 éves, valószínűleg ez az utolsó világbajnoksága, amin csúcsformában képes játszani. Javier Mascherano a vesztesek generációjaként látja magukat. Ezen kéne most változtatniuk Oroszországban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!